Pandurii cer taxă pentru investiţiile realizate în stadion

Clubul Pandurii Târgu Jiu cere să fie plătită o anumită sumă pentru  folosirea terenului de joc, dar şi a tribunelor, cele în care clubul a investit înainte de demolarea vechii arene. Terenul de joc a fost păstrat, iar cei de la Pandurii cer acum ca echipele care vor evolua pe terenul pe care l-au construit şi îngrijit pe perioada construcţiei să plătească o taxă de folosire a bunurilor pe care primăria le-a dat în administrare clubului.

Pandurii Târgu Jiu a stabilit un tarif de 10 mii de lei pe meci, pentru suprafața de joc, plus 50% din suma obținută pe biletele vândute, dar nu mai puțin de 20.000 de lei la fiecare meci  care se va juca pe  stadionul din Târgu Jiu. Asta s-ar adăuga la cei 10 mii de lei ceruți de primărie la fiecare meci, la care se adaugă o mie de lei pe oră pentru folosirea nocturnei.

Conform Contractului de Comodat semnat cu Primăria Târgu Jiu, cei de  la Pandurii au în continuare în administrare partea din baza sportivă primită în anul 2005, contractul fiind valabil până la finalul anului 2020. Documentele au fost făcute publice de cei de la Pandurii, iar preşedintele Adunării Creditorilor,  Marin Condescu, spune că acel contract trebuie respectat şi de primărie, şi de echipele care vor să joace pe terenul de la Târgu Jiu. „Clubul nu solicită banii din chiria stadionului, ci doar partea sa, pentru că sunt în comun, primăria şi clubul au un contract de comodat în care sunt prevăzute clauzele de închiriere pentru alte activităţi sportive cu alte instituţii, asociaţii sau cluburi. Ceea ce nu înţelege lumea este faptul că clubul Pandurii Târgu Jiu are în administrare baza sportivă şi poate să perceapă taxe şi să stabilească tarife pentru investiţiile realizate în cadrul acestui contract de comodat. Ne referim aici doar la terenul I de joc, pista de  atletism şi tribunele care ni s-au dat în administrare. Împreună cu cheltuielile pentru utilităţi care le percepe primăria, aceste taxe trebuie să formeze preţul corect de închiriere. Trebuie făcută o negociere pentru desfăşurarea evenimentelor care vor avea loc, iar clubul a stabilit, pentru ceea ce deţine în administrare pe perioada acelui Contract de Comodat, respectiv terenul de joc şi tribunele, toate tarifele care se vor percepe pentru desfăşurarea evenimentelor. Clubul este de acord cu închirierea tururor spaţiilor acestea pentru orice  eveniment care poate să aibă loc pe Stadionul Municipal”, a explicat Marin Concescu situaţia din contracte  şi aceste taxe pentru folosirea terenului.

Condescu susține că prin Hotărârea de Consiliu Local s-a decis doar taxa pentru utilităţile stadionului:  „Nu avem nici o problemă cu taxele stabilite  de  către Consiliul Local, cei 10.000 de  lei pentru utilităţile  pe care le pune la dispoziţie. Dar Consiliul  Local nu poate dispune de ceea ce îi aparţine clubului ca şi investiţie realizată în baza acestui contract de comodat”.

Terenul de joc cu iarbă naturală al stadionului din Târgu Jiu  nu a fost realizat de firmele  care  au construit stadionul şi nici de Primăria Târgu Jiu, fiind o investiţie exclusiv a clubului Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: