Handbaliştii UCB invită suporterii joi la Sala Sporturilor

Sala Sporturilor din Târgu Jiu găzduieşte joi, 31 octombrie, cu începere de la ora 18:00, ultimul  meci din tur al handbaliştilor de la UCB Târgu Jiu. Echipa antrenată de  Adrian Gorun se află pe locul doi în clasamentul Seriei D a Diviziei A, după un debut excelent de sezon în care a pierdut  un singur meci. 

Surprinzătoarea echipă  de handbal masculin a UCB Târgu Jiu se află în lupta pentru promovare în acest sezon, fiind a doua în clasamentul Seriei D la final de  tur.

Gorjenii vor juca joi, la Sala Sporturilor, meciul din etapa a şaptea, ultima a turului din acest an, cu Universitatea Craiova, având toate şansele să încheie turul pe locul doi în clasament. Cu patru victorii din cinci meciuri, studenţii au un parcurs  bun cu care se pot înscrie în cursa pentru promovare, deşi e destul de greu, având în vedere bugetul mic al clubului universitar.

Antrenorul Adrian Gorun spune că nu se gândeşte la lucruri măreţe în privinţa obiectivului, fiind conştient că echipa nu are un buget substanţial care să permită accederea în Liga  Naţională, ci doar la promovarea acestui sport care să aducă tinerii către handbal. „Despre investiţii mai mari în handbal, la Târgu Jiu, nu cunosc să se fi discutat. Momentan, obiectivul nostru este să jucăm cât mai bine, să creăm o emulaţie, să facă sport copiii de aici. Avem juniorii de la LPS Târgu Jiu şi absolut toţi jucătorii au trecut pe la LPS Târgu Jiu în diverse generaţii. Vrem să dezvoltăm handbalul la nivel local”,  a  spus  Adrian Gorun.

Antrenorul nu exclude însă implicarea unor sponsori pentru un obiectiv mai îndrăzneţ: „Să vorbim despre o performanţă înaltă, de promovare, asta înseamnă să avem şi buget. Nu ştiu dacă se vor implica sponsori sau mai marii oraşului, se poate întâmpla. Dacă nu, cu bugetul pe care îl avem nu putem intra în Liga Naţională şi să şi rezistăm acolo. Nu avem un obiectiv concret. Din punctul meu de vedere, m-aş bucura să câştigăm toate meciurile, mai departe nu ştiu. Dacă se va întâmpla acest lucru, şi nu sunt bani, ne înscriem tot în liga a doua, că se practică. Nu ştiu ce vom reuşi până la final, dar în momentul de faţă suntem o echipă care pune probleme în această serie”.

Târgu Jiul  a mai avut  şi sezonul trecut o echipă care punea probleme adversarilor,  la baschet masculin,  echipa ACS Târgu Jiu, şi din acelaşi motiv, lipsa unui buget stabil, a fost nevoită să renunţe la o participare într-un turneu de play-off. În astfel de  condiţii, în care nimeni nu vrea  să investească în sportul local, performanţele sportivilor în eşaloanele inferioare vor fi obţinute degeaba.

Vizualizări: 369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: