Autorităţile consideră stadionul prea mare pentru Târgu Jiu

Stadionul din Târgu Jiu are o capacitate de 12.500 de locuri şi nu a fost plin la inaugurarea de săptămâna trecută a arenei. Autorităţile  locale nici nu se aşteaptă  curând ca acesta să fie plin, mergând pe ideea că acest nivel de 8000 de persoane, atins la meciul de inaugurare, ar  fi nivelul Târgu Jiului pentru astfel de evenimente.

Vechiul stadion avea o capacitate de  9200  de locuri, după ce clubul  Pandurii a construit în anul 2007 gradenele metalice,  pe care a montat scaune din plastic. Înainte însă de  a se monta scaunele  stadionul avea gradene de lemn care puteau să primească acelaşi  număr de spectatori. Montarea scaunelor din plastic, după ce acest lucru a devenit o cerinţă obligatorie în Liga 1, a redus mult capacitatea stadionului, iar clubul Pandurii, care  primise stadionul în comodat de la Primăria Târgu Jiu, a luat decizia  de a construi supraînălţări pentru vechile tribune pentru a ajunge la 9000 de  locuri pe scaune. După anul 2010, când clubul avea peste 7000  de abonaţi, majoritatea meciurilor se jucau cu stadionul aproape plin.

Primarul Marcel Romanescu a constatat, după meciul de inaugurare, că vechiul stadion ar fi fost plin cu spectatorii veniţi la acest prim meci, dar noul stadion  cu greu va mai fi plin având în vedere capacitatea mult mai mare. „Stadionul poate fi plin în condiţiile în care o echipă, eu mi-aş dori ca aceea să fie Pandurii Târgu Jiu, va ajunge din nou în Liga Naţională sau dacă vom avea vreo altă echipă de Liga Naţională care va veni să joace la Târgu Jiu. Sau poate chiar  echipa naţională,  doar atunci cred  că vom avea tribunele pline”, a  constatat edilul care consideră că acesta ar fi nivelul maxim de spectatori la  un meci  în Târgu Jiu: „Asta este situaţia, acesta este nivelul. Nici nu aveam aşteptări mai mari pentru că 7 sau 8 mii de spectatori, cât au fost acest meci cu U Cluj, cred că este numărul de spectatori pe care Pandurii l-au avut întotdeauna la meciuri. Pe vechea arenă, dacă am fi avut spectatorii care au fost la acest meci, erau tribunele pline, cam aceasta era capacitatea veche a stadionului. Şi de aceea am jucat mereu  cu tribunele  pline pe  vechea arenă. Acum, ţinând cont de faptul că  avem  12.500 de locuri, este clar că la  meciurile echipelor care joacă aici s-ar putea să mai rămână locuri neocupate”.

La meciul  de inaugurare a stadionului au participat  aproximativ 8000 de spectatori, în condiţiile în care s-au distribuit peste  2000 de invitaţii.

Nici FCU Craiova nu se  aşteaptă  la un stadion plin la meciul programat sâmbătă, deschizând pentru suporteri doar tribunele I şi II  care au aproximativ 8000 de  locuri.

Galerie foto



Vizualizări: 2,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: