Pandurii, două titluri de campioni la Cupa României de cadeţi

Cupa României la box pentru cadeţi, care a avut loc timp de o săptămână la Sala Sporturilor din Târgu Jiu, a adus alte cinci medalii naţionale pentru cei mai tineri pugilişti ai clubului Pandurii. Printre acestea şi două medalii de aur câştigate de elevii antrenorului Doru Neamţu, aceştia având acum posibilitatea de a fi cooptaţi în lotul naţional de cadeţi.

Rezultatele înregistrate de boxul gorjean, şi în mod special şcoala de box a CS Pandurii Târgu Jiu, confirmă faptul că există în continuare talente şi că antrenorii de la secţiile de box ale clubului târgujian nu încetează să descopere şi să pregătescă tineri pentru acest sport. Cele şase medalii câştigate la Cupa României pentru cadeţi, care se alătură multor altora cucerite la Naţionalele de juniori, arată că sportivii şi antrenorii şi-au făcut datoria şi fac ca acestui sport să i se acorde tot mai multă atenţie. Munca antrenorilor Doru Neamţu şi Leontina Geică are rezultate de la cele mai mici vârste la care copiii pot intra în competiţie, sportivii pregătiţi de aceştia cucerind cinci dintre medaliile competiţiei.

Cei mai mulţi sportivi cadeţi care au urcat în ring au fost cei pregătiţi de antrenorul Doru Neamţu  junior, în colţul ringului putând fi văzut însă şi seniorul Neamţu, fost antrenor la club, acum pensionar, dar şi antrenorul Ion Geică, şi el pensionat între timp.

Micii pugilişti de la CS Pandurii care au urcat pe podium  la Cupa României au fost recompensaţi cu diplome şi medalii. Este vorba de Sorin Pobirci, care este unul dintre campionii gorjeni la această ediţie, la categoria 36 de kg, tot pe locul I clasându-se şi Florin Căldăraru, la categoria 40 de kg. O medalie de argint şi locul II la categoria 80 de kg a fost obţinut de Adrian Raul Pătru, iar locul trei la categoria 41 de kg a fost ocupat de Vasile Francisco, iar pe locul trei la categoria 68 de kg s-a clasat  Alex Predică.

Antrenorul Doru Neamţu speră ca o parte dintre aceşti tineri cadeţi să facă parte şi din lotul naţional, la Târgu Jiu fiind prezent cu această ocazie şi antrenorul lotului, Dorel Simon: „Noi sperăm ca, începând de anul viitor, minim doi-trei dintre aceşti sportivi cadeţi să fie  convocaţi la lotul naţional, pe care Dorel Simion, coordonator al acestui lot, îl va forma în urma selecţie”.

Antrenorii şi participanţii la această ediţie a Cupei României i-au mulţumit în mod special preşedintelui Asociaţiei Judeţene de Box, Cătălin Brăilă, implicat din nou în organizarea evenimentului, dar şi directorului CS Pandurii Târgu Jiu, Mihai Prunariu, clubul târgujian fiind unul dintre organizatorii competiţiei din Sala Sporturilor.

Galerie foto





Vizualizări: 811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: