Pandurii, dovediţi de arabi

După ce sâmbătă s-au distrat cu amatorii de la Lenzing pe care i-au învins cu 11 la 0, Pandurii au disputat duminică seara cel mai important amical din stagiul din Austria. Adversarul a fost unul de calibru, naţionala Emiratelor Arabe Unite, care i-a bătut pe elevii lui Grigoraş cu 2 la 1.

Pandurii – Emiratele Arabe Unite   1-2 (la pauză 1-0)

Pentru Pandurii a marcat: Lemnaru (min.30)

Pandurii: Lazar (Mingote 46’) – Pleaşcă (Rada 64’), Viera (Tătaru 64’), Cardoso (Rusu 46’), Grecu (Vlad 55’) – Voiculeţ (Băcilă 46’), Vranjes (Avramescu 55’), Nistor (Unguru 64’) – Lemnaru (Popete 64’), Batin (Cristea 46’), Stromajer (Bucur 64’).

Pandurii trebuiau să joace iniţial cu naţionala Uzbekistanului dar aceştia au refuzat să se deplaseze 150 de kilometri pentru un amical. Pandurii s-au reorientat repede şi au jucat cu echipa care făcuse egal cu Dinamo, Emiratele Arabe Unite.

Arabii şi-au mulţumit fanii

Sub privirile şeicilor din Emirate, Pandurii au deschis scorul prin golgeterul Lemnaru în minutul 30. Stromajer putea să facă 2 la 0 înainte de pauză dar a nimerit bara. Golul lui Lemnaru n-a fost suficient pentru victorie pentru că arabii au ţinut neapărat să le facă pe plac zecilor de fani prezenţi cu mic cu mare la stadion şi au marcat de două ori în repriza secundă, în minutele 64 şi 69. „A fost un joc foarte bun cu cei din Emirate. Şi noi şi ei am folosit în mare parte din joc garniturile apropiate de startul campionatului. Per ansamblu mă declar mulţumit de atitudine şi de jocul echipei” a tras concluzia la final preşedintele Eugen Pârvulescu. 

Grigoraş mulţumit chiar şi la eşec

Cunoscut ca un antrenor căruia nu-i place să piardă nici în amicale, Grigoraş nu era supărat în ciuda primului eşec din stagiul austriac. „În mare parte sunt mulţumit de jocul echipei cu Emiratele Arabe Unite, am şi greşit, dar am întâlnit un adversar foarte puternic. Am făcut un joc bun, am văzut lucruri bune şi lucruri pe care vom încerca să le remediem în perioada următoare. Am încercat să văd la lucru tot lotul, chiar dacă unora le-am dat mai multe minute iar altora mai puţine. Stadionul arată extraordinar şi adversarii sunt buni. Noi ne-am dori chiar să fie peste noi pentru că numai în jocuri cu echipe mai valoroase ne putem testa şi vedea limitele pentru a încerca apoi să ne îmbunătăţim jocul”, spune antrenorul pandurilor.

AŞTEPTARE

Deşi era aşteptat iniţial la meciul de duminică seara, bossul Marin Condescu nu a mai ajuns până la urmă în Austria. Şeful de la Pandurii a preferat să-şi petreacă ziua de naştere în ţară.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: