Pandurii, în faliment

Tribunalul Gorj a admis miercuri cererea lichidatorului judiciar privind intrarea în faliment a clubului de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Decizia nu este definitivă dar, dacă va rămâne așa, echipa de suflet a gorjenilor dispare.

"Admite cererile formulate de către administratorul judiciar CONSULTING COMPANY IPURL și creditoarea AJFP GORJ privind deschiderea procedurii falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU. Dispune deschiderea procedurii generale a falimentului debitoarei ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV PANDURII LIGNITUL TG JIU Dispune dizolvarea debitoarei şi ridicarea dreptului de administrare", se arată în minuta sentinței din 27 noiembrie.

De procedurile de închidere se va ocupa tot Consulting Company, pentru un onorariu de cinci mii de lei pe lună. "Desemnează lichidator judiciar provizoriu CONSULTING COMPANY IPURL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.64 din lege cu un onorariu lunar de 5000 lei din averea debitoarei. Dispune notificarea deschiderii procedurii debitorului, creditorilor prin publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Gorj, în vederea efectuării menţiuni. Fixează termen pentru predarea gestiunii 23.12.2019. Fixează termen pentru depunerea cererilor de creanţe născute după deschiderea procedurii insolven?ei la data de 10.01.2020. Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi publicarea în BPI a tabelului suplimentar al creanţelor la 29.01.2020. Termenul pentru depunerea contestațiile la tabelul suplimentar de creanțe este de 7 zile de la publicarea în BPI a tabelului de creanțe. Fixează termenul pentru tabelul definitiv consolidat de creanţe la 12.02.2020", mai arată Tribunalul Gorj.

Și mai interesant, dacă falimentul rămâne definitiv, bunurile clubului vor fi sigilate. Printre bunuri este terenul de fotbal, făcut de club, care nu va mai putea fi folosit. Stadionul modernizat ar putea rămâne gol o bună perioadă de timp. "Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Acordă termen de procedură la 12.02.2020 Cu apel în termen de 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 27.11.2019 la Tribunalul Gorj", se mai arată în minută.

Interesant este că decizia de faliment vine în contextul în care clubul a câștigat procesul cu acționarii, de la care are de recuperat 3,3 milioane de euro, procedurile de executare silită fiind însă tergiversate.

Vizualizări: 3,863

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: