Consiliul Județean fentează Pandurii. Decizie!

Consiliul Județean Gorj a reușit să suspende provizoriu executarea silită cerută de către clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Nu în instanțele din Gorj, ci la Curtea Supremă.

„Admite cererea formulată de petentul Consiliul Județean Gorj. Suspendă executarea deciziei civile nr. 698/2019 din 18 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Craiova – Secția a II-a Civilă, până la soluţionarea recursului, în ceea ce priveşte obligaţiile stabilite în sarcina petentului prin decizia recurată. Definitivă”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 22 noiembrie.

După cum se știe, Pandurii are de recuperat de la acționari 3,3 milioane de euro. Sumele stabilite de Curtea de Apel Craiova, fiind vorba de cotizații neplătite din trecut, sunt:  Complexul Energetic Oltenia - 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu - 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj - 769.543,23 lei; Artego SA - 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. - 516.983,76 lei. Deși decizia nu este definitivă, ea este executorie.

Consiliul Județean a încercat de mai multe ori să suspende executarea silită, invocând chiar o prevedere din Ordonanța Guvernului nr. 22 din 2002, potrivit căreia instituțiile publice au un termen de grație de șase luni de la data primirii somației de plată.

În plus, reprezentanții Consiliului Județean Gorj au reamintit că, în această speță, Complexul Energetic Oltenia, alt acționar care a pierdut procesul cu Pandurii, a reușit să suspende executarea silită prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanțele din Gorj nu au ținut însă cont de aceste argumente.

Cel mai probabil, și ceilalți acționari vor urma această cale și vor încerca să suspende executarea silită. În tot acest timp, clubul Pandurii, aflat în insolvență, are mari probleme financiare, restanțele salariale fiind vechi și de mai bine de un an.

Vizualizări: 1,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: