Marian Oprişan a câştigat procesul cu IPJ Gorj

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a câştigat procesul cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, proces deschis ca urmare a primirii unei sancțiuni rutiere. ”Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că admite plângerea contravenţională şi anulează procesul verbal de contravenţie seria PGJX, nr.0125518/27.10.2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 26.11.2019”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Tribunalul Gorj.

Avocatul lui Marian Oprișan a explicat pentru Monitorul de Vrancea ce s-a întâmplat. Amenda a fost dată pentru că Oprișan ar fi condus autoturismul marca Ford, pe DN 37 Bumbeşti-Piţic, cu o viteză de 110 km /h, pe un sector de drum cu limită de viteză de 50 km/h. Astfel, s-a dispus sancţionarea contravenţională cu suma de 1305 lei şi suspendarea permisului pentru o perioadă de 3 luni.

”Am contestat procesul verbal şi am invocat faptul că la momentul respectiv autoturismul condus de Marian Oprişan nu rula cu viteza indicată în procesul verbal. S-a făcut şi o expertiză judiciară din care a rezultat că înregistrarea nu a fost una legală în sensul că nu au fost îndeplinite cerinţele privind normele de metrologie prevăzute de lege. Totodată s-a constatat că viteza indicată de aparatul radar şi consemnată în procesul verbal nu a fost cea reală. Iniţial procesul s-a judecat la Judecătoria Novaci care nu a ţinut cont de apărările petentului, motiv pentru care s-a făut apel, iar dosarul a ajuns la Tribunalul Gorj. La Tribunal s-a ţinut cont de raportul de expertiză şi de alte probe şi ni s-a dat câştig de cauză. Soluţia este una definitivă”, a declarat avocatul Didi Băjenaru pentru monitoruldevrancea.ro.
 
 

Vizualizări: 2,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: