Pandurii, învinși la masa verde de ASA Târgu Mureș

Pandurii a pierdut meciul cu ASA Târgu Mureș, și pe teren, dar și pentru că după pauză au refuzat să mai joace pe terenul înghețat. La pauză scorul era de 2-0 pentru ASA. ”Băi, oameni buni, cum să jucăm, mă, pe terenul ăsta?! Mânca-v-ar tata!”, a spus Sânmărtean, care a refuzat să joace. Miercuri se judeca la Comisia de Disciplina cazul ASA - Pandurii. Cel mai probabil, decizia va fi 3-0 la masa verde pentru Tg. Mures.

Terenul îngheţat a întrerupt partida ASA - Pandurii la jumătatea ei, scorul era 2-0 pentru gazde. Problemele au început încă înainte de fluierul de start. Anunţaţi în primul 11 al lui Petre Grigoraş, Sânmărtean şi Pleaşcă au refuzat să intre pe teren.

În prima repriză, jucătorii au renunţat la crampoane şi au încălţat ghete de sală, iar exemplul lor a fost urmat şi de centralul Marius Avram. Cu cinci jucători care au acuzat accidentări în primele 45 de minute şi doar un portar şi un jucător de câmp pe banca de rezerve, gorjenii au refuzat să reia partida.

Conform regulamentului, Marius Avram a aşteptat să treacă trei minute din repriza secundă şi a fluierat finalul acesteia. Pandurii Târgu Jiu va pierde partida de la Târgu Mureş la masa verde şi va fi amendată.

Stanciu: Ambele echipe au avut aceleaşi condiţii

La finalul jocului gorjenii au acuzat starea gazonului și consideră că nu e normal să se joace pe asemenea gazon. Alexandru Răuță consideră că amânarea meciului nu ar fi fost o soluție.  ”Se pare că am ajuns foarte rău. Nu poți să joci fotbal pe un asemenea teren, dar domnul Avram și observatorul au zis că se poate juca. Ne-am temut pentru integritatea noastră. Unii jucători nu au vrut să intre de frică să nu se accidenteze. Și în timpul meciului am vrut să ieșim, dar domnul Avram ne zicea ”jucați, jucați, pentru că sunteți profesioniști”. Noi nu trebuia să intrăm de la început. Cred că și până mâine dacă stateam tot la fel era terenul. Din păcate, asta este țara în care trăim. Noi ne-am riscat sănătatea, integritatea”, a declarat Alexandru Răuță, la finalul jocului.

Petre Grigoraș a avut pe foaia de joc doar 13 jucători, Sânmărtean și Pleașcă au refuzat să stea pe banca de rezerve, deși au fost și ei trecuți pe foaia de joc. La pauză, pandurii încasaseră deja două goluri pe terenul înghețat pe care jucau și cei de la ASA. "Până la urmă, ambele echipe au avut aceleaşi condiţii. Astea sunt condiţiile din România, asta e infrastructura. Pandurii a avut doar 15 jucători, iar doi, Sânmărtean şi Pleaşcă, au stat în tribună, la căldură. Au fost presiuni de la început să nu se joace din partea celor de la Pandurii. A mai fost o tentativă a lui Grigoraş de a scoate echipa de pe teren, în prima repriză. Intenţia lor a fost destul de clară de la început. E uşor să o arunci pe pe teren în condiţiile în care am dat două goluri şi ei nu au tras niciun şut la poartă", a declarat Nicușor Stanciu.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: