Jucătorii unui club de Liga 1 au acceptat şomajul tehnic

Ordonanţa de Guvern referitoare la  şomajul  tehnic se aplică şi cluburilor de fotbal, pentru angajaţi sau jucătorii cu contracte de activitate sportivă. Jucătorii de la Poli Iaşi au acceptat intrarea în şomaj tehnic, automat şi diminuarea salariilor, în contextul pandemiei de coronavirus care a suspendat întregul fenomen sportiv.

Preşedintele clubului Poli Iaşi, Ciprian Paraschiv, a declarat că jucătorii au înţeles decizia de suspendare a contractelor şi intrarea în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă, în contextul pandemiei de coronavirus, dar a precizat că aceştia au solicitat plata salariilor resrante pe luna februarie.  "Am avut azi o videoconferinţă pe o platformă de comunicare online cu toţi jucătorii. Le-am explicat deciziile luate de club şi le-am ascultat doleanţele. Pot să spun că avem o echipă frumoasă care a înţeles situaţia. Evident că sunt multe probleme pe care le-au ridicat jucătorii la rândul lor. Principala ar fi aceea ca gruparea noastră să reuşească să le achite şi salariile pe luna februarie. Pentru că nu au achitate salariile pe februarie. Le-am spus că facem eforturi foarte mari să găsim bani în piaţă astfel încât să fie oarecum la zi cu salariile. Adică în mod cert să fie plătite salariile pe luna februarie, care sunt salarii întregi. Am fixat o nouă întâlnire cu ei pe la finalul săptămânii viitoare, dar evident dacă sunt noutăţi între timp îi voi anunţa", a spus Ciprian Paraschiv, pentru site-ul oficial al clubului.

Consiliul Director al clubului CSM Poli Iaşi a hotărât suspendarea contractelor fotbaliştilor, antrenorilor şi a celorlalţi angajaţi, ei urmând să fie retribuiţi începând cu 24 martie cu 75 la sută din salarial mediu brut pe economie pe perioada stării de urgenţă decretată în contextul pandemiei de coronavirus.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: