Pandurii joacă derby-ul Olteniei în prima etapă a campionatului

Pandurii Târgu Jiu va trebui să demonstreze încă din prima etapă a Ligii I că este cea mai bună echipă a Olteniei. Elevii lui Grigoraş vor întâlni CS U Craiova, nou-promovata făcând însă investiţii mari în transferuri de jucători. Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, crede că CS U Craiova ar putea termina campionatul pe un loc de cupe europene.

Pandurii va juca primul meci din noul campionat în deplasare, la nou-promovata CS U Craiova, la sfârşitul lunii iulie. Primul meci pe teren propriu va fi în etapa a doua, când Pandurii va întâlni CFR Cluj. Ambele adversare sunt descrise de Petre Grigoraş ca fiind unele puternice, cu şanse de a termina campionatul pe un loc de cupe europene. Ambiţia pandurilor este aceea de a termina în prima treime a campionatului, spune Grigoraş, dar un obiectiv oficial va fi stabilit după definitivarea lotului. „Obiectivul meu este clasarea echipei în prima treime a clasamentului, dar cel oficial va fi stabilit după ce vom definitiva lotul. În nici un caz obiectivul nu va fi evitarea retrogradării”, a spus Grigoraş. În privinţa bătăliei pentru un loc de cupe europene, Grigoraş crede că surprizele pot să vină dinspre nou-promovata CS U Craiova, dar şi de la CFR Cluj. „Pot fi surprize plăcute din partea CS U Craiova, care face investiţii majore, a CFR Cluj unde s-a făcut un schimb de generaţii, au făcut vreo 10 transferuri, la Dinamo, care este o echipă tânără. Pandurii ar fi putut lejer să termine campionatul trecut pe un loc de cupe europene, dacă nu ar fi avut acel retur dezastruos, acea inconstanţă, cu atâtea eşecuri pe teren propriu”, a spus Petre Grigoraş.

O nouă forţă

CS U Craiova este prezentată de presa sportivă ca fiind „o nouă forţă” în Liga I, după ce nou-promovata a anunţat un buget de 4,5 milioane de euro şi 11 transferuri. Mateiu, Madson, Frăsinescu şi Neacşa sunt printre cele mai importante transferuri din această vară. Echipa Craiovei a disputat deja două amicale, cu Vardar Skopje (2-2) şi NK Celje (6-4).

Iată programul pandurilor în turul campionatului:

Etapa 1 (25-28 iulie): CS U Craiova - Pandurii Târgu Jiu

Etapa 2: Pandurii Târgu Jiu – CFR Cluj

Etapa 3: Pandurii Târgu Jiu – Ceahlăul Piatra Neamţ

Etapa 4: Steaua Bucureşti - Pandurii Târgu Jiu

Etapa 5: Pandurii Târgu Jiu – FC Viitorul

Etapa 6: Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 7: Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti

Etapa 8: Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 9: Pandurii Târgu Jiu – Oţelul Galaţi

Etapa 10: U Cluj – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 11: Pandurii Târgu Jiu – ASA Tg. Mureş

Etapa 12: Dinamo – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 13: Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna

Etapa 14: FC Braşov – Pandurii Târgu Jiu

Etapa 15: Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani

Etapa 16: CSMS Iaşi - Pandurii Târgu Jiu

Etapa 17: Pandurii Târgu Jiu – Rapid

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: