Pandurii le propune acţionarilor plata în rate a datoriilor. Nicio reacţie!

Acţionarii de la Pandurii au primit în ultimele zile o propunere din partea administratorului special Marin Golea de a plăti în rate datoriile pe care instanţa le-a stabilit pentru fiecare că reprezintă contribuţii neonorate la bugetul clubului în ultimii ani. Propunerea respectivă vizează o reeşalonare a sumelor de câteva milioane de lei stabilite pentru fiecare acţionar de către instanţa de judecată.

Principalul creditor al clubului, Marin Condescu, afirmă că reeşalonarea sumelor şi plata lor treptată are menirea de a nu genera un şoc în bugetul acţionarilor cu datorii. Culmea este că adresele înaintate de Golea nu au primit niciun răspuns din partea destinatarilor şi, ca urmare, cel mai probabil, în curând se va ajunge la recuperarea banilor cu ajutorul unui executor judecătoresc.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtele să plătească reclamantului despăgubiri reprezentând contravaloarea cotizaţiei cu dobânda legală şi indicele de inflaţie după cum urmează: Complexul Energetic Oltenia SA - 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu - 2.090.028,93 lei, Consiliul Judeţean Gorj - 512.303,65 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia - 414.525,03 lei. Respinge acţiunea faţă de pârâta ARTEGO SA. Obligă pârâţii la 4000 lei cheltuieli de judecată către reclamant”, a stabilit Tribunalul Gorj, luna aceasta.

Sentinţa instanţei nu este definitivă, dar este executorie. După data de 5 august, clubul va putea intra în posesia sentinţei judecătoreşti şi, automat, poate începe demersurile pentru a recupera banii de la acţionari. Niciunul dintre membrii asociaţi de la Pandurii nu vrea să onoreze restanţele pe motiv că la Curtea de Apel Craiova speră ca judecătorii să decidă altfel decât la Târgu Jiu.

În plus, acţionarii se tem că dacă banii vor fi viraţi la un moment dat în conturile clubului, o parte dintre aceştia ar ajunge chiar la Marin Condescu, care are de recuperat circa 1 milion de euro de la echipa pe care a condus-o spre performanţă până în 2013. Fostul preşedinte al clubului este însă singurul care în ultimul an şi jumătate s-a preocupat ca Pandurii să nu moară, la propriu. „Dacă era să mă intereseze recuperarea banilor pentru mine, puteam face lucrul acesta de mult timp, pentru că la ce patrimoniu are clubul, vindeam tot, băgam echipa în faliment şi, automat, prindeam banii. Eu îmi doresc însă să avem fotbal la Târgu Jiu şi cred că am demonstrat suficient până acum lucrul acesta”, afirmă fostul preşedinte al clubului gorjean cu câteva zile înainte ca Pandurii să joace pentru al doilea an la rând în Liga a II-a.

Vizualizări: 1,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: