Pandurii mici sunt pe prima poziţie după două etape

Echipa a doua a clubului Pandurii are două victorii în meciurile din retur şi se află pe locul I. Spre deosebire de prima echipă, Pandurii 2 nu au griji în ceea ce priveşte returul şi privesc liniştiţi spre etapele care vor urma, mai ales că vor conta de acum şi pe sprijinul unor jucători de la echipa mare. Antrenorul Gabi Zahiu crede că Pandurii 2 pot rezista pe locul I până la final de sezon şi se bazează şi pe tinerii din lot care se arată în creştere de la meci la meci dar şi pe ajutorul care vine de la echipa mare.

Reporter: Cum vă simţiţi pe locul I în serie?

Gabi Zahiu: E bine, noi am mai fost pe locul întâi odată, dar aşa conjunctural. Acum sper să nu mai fie conjunctural acest loc I. Acum dacă tot am prins locul I sper să câştigăm toate meciurile care le mai avem de disputat şi uşor, uşor să ne îndeplinim obiectivul şi să nu mai coborâm de aici. Pentru că echipa asta merită să promoveze.

Îmbină experienţa veteranilor cu ambiţia tinerilor

Rep.: Vă oferă lotul actual garanţia că puteţi rezista pe locul I până la finalul acestui sezon?

G.Z.: Lotul îmi dă astfel de garanţii şi în plus întăririle de la prima echipă pe care le primim unde sunt jucători de maturitate. Eu zic că se poate face treabă bună îmbinând maturitatea şi experienţa lor cu tinereţea şi ambiţia copiilor. Sunt tineri de talent aici care pot pe viitor să joace la prima echipă.

Rep.: Cum vă descurcaţi cu primul unsprezece acum, când mai primiţi şi întăriri de la echipa mare- Pentru că antrenorul Ciobotariu a anunţat că va mai trimite jucători acolo…

G.Z.: O să facem tot posibilul să câştigăm pe noi ne interesează doar acest aspect. Suntem noi echipa a doua dar şi noi avem un obiectiv de îndeplinit, aşa cum prima echipă are un obiectiv, şi la noi e la fel. La noi e promovarea obiectiv, deci trebuie să încerc, pe criterii valorice, să fac o echipă competitivă cu care să câştigăm orice meci. În ultima etapă n-am avut practic nici un jucător de la echipa mare, a venit doar Avramescu, în rest am fost cu echipa cu care am fost în pregătire şi au făcut un joc destul de bun.

Fărcăşanu şi Voinea sunt remarcaţii antrenorului

Rep.: Care dintre jucătorii de la Pandurii 2 arată o creştere semnificativă de valoare în acest debut de retur?

G.Z.: O creştere bună în joc o are Fărcăşanu despre care am o impresie deosebită despre cum se pregăteşte copilul acesta şi cum joacă. Practic Fărcăşanu avea un statut de rezervă în turul campionatului iar acum şi-a câştigat postul de titular. Şi mai sunt şi alţii, Bertea e un câştig pentru echipă iar Adi Popescu e un exemplu pentru toţi întotdeauna. Şi marea majoritate sunt băieţi de caracter şi s-au pregătit bine. Dar cea mai mare creştere se vede la Fărcăşanu şi la Voinea. Cel mai mare câştig şi surpriza plăcută e juniorul Voinea, nu numai pentru că a dat acum două goluri, ci pentru modul în care se pregăteşte, modul în care abordează jocurile şi maturitatea pe care o are contrar vârstei foarte mici. Intră în joc fără complexe şi are nişte execuţii care pur şi simplu mă uimesc uneori. Şi eu am fost atacant şi mi-a plăcut să dau gol dar Voinea are calităţi reale de vârf.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: