Pandurii pierde principalul finanțator. Zero lei de la Artego!

Artego Târgu Jiu a anunțat, în scris, clubul Pandurii că nu mai finanțează echipa de fotbal în 2017. „Deoarece SC Artego SA susține performanța, iar principalul obiectiv (prezența în continuare în Liga I) nu s-a realizat, nu se poate acorda finanțare în 2017”, scrie în adresa trimisă de Artego pe 14 iunie 2017.

Artego Târgu Jiu rămăsese principalul finanțator al Pandurii Târgu Jiu, după ce Complexul Energetic Oltenia a sistat finanțarea în ianuarie anul trecut. Compania producătoare de articole de cauciuc se angajase în primăvară să finanțeze Pandurii cu 1,5 milioane de lei, o condiție fiind însă rămânerea în Liga I. Ceilalți acționari s-au angajat atunci să contribuie cu 500.000 de lei – Consiliul Județean Gorj, 300.000 de lei – Consiliul Local Târgu Jiu, 300.000 de lei – Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia și zero lei Complexul Energetic Oltenia. Practic, Pandurii rămâne fără niciun leu de la finanțatori pentru echipa mare, câtă vreme banii de la CJ sunt pentru echipele de juniori, iar aportul de la primărie a constat mai mult în întreținerea bazei sportive. În ceea ce privește USMO, este puțin probabil să aibă banii necesari, iar Artego precizează că nu a prins în buget bani pentru Pandurii în acest an.

Cere bani pentru Internațional Bălești

Pandurii este în insolvență, dar riscă să intre în faliment fără acești bani, singurul care exclude permanent această posibilitate fiind fostul președinte Marin Condescu. Chiar dacă oficial nu confirmă nimeni, o variantă probabilă este falimentul Pandurii Lignitul Târgu Jiu și redenumirea echipei Internațional Bălești în Internațional Pandurii. Echipa din Bălești a promovat recent în Liga a III-a, iar primarul din localitate, Mădălin Ungureanu, cere Consiliului Județean sprijin financiar. „Acum nu mai este vorba de echipa comunei Bălești, este echipa județului Gorj”, a spus Mădălin Ungureanu, care speră într-o finanțare de 200.000-250.000 de lei anual. Ungureanu spune că vrea o asociere cu municipiul Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj, dar discuțiile erau premature, câtă vreme noul primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, nu era instalat oficial. Ungureanu subliniază că este vorba de o asociere, nu de fuziune. „Două entități sportive să își facă un nume comun din care să beneficieze amândoi, pe când fuziune înseamnă ca echipa să plece în altă parte. Echipa este a comunei Bălești și așa va rămâne“, spune Mădălin Ungureanu.

O fuziune a echipelor Internațional Bălești și Pandurii Târgu Jiu ar fi dezavantajoasă în primul rând pentru că noua structură ar prelua și datoriile de milioane de euro ale clubului aflat în insolvență. Ori interesul pare a fi acela de închidere prin faliment a clubului Pandurii, iar numele să meargă mai departe prin asocierea cu Internațional Bălești. Echipa ar putea juca la Bălești câtă vreme va fi în Liga a III-a, mai ales că stadionul din Târgu Jiu nu este gata, dar odată cu promovarea în ligile superioare ar fi nevoită să joace în municipiu, ca urmare a standardelor impuse de FRF și LPF pentru bazele sportive.

REACȚIE

Lui Condescu, care are de recuperat aproape un milion de euro de la Pandurii, nu i se pare o idee bună abandonarea echipei și preluarea celei din Bălești. „Nu poți să abandonezi o echipă crezând că scapi de finanțe. Îl sfătuiesc pe domnul Romanescu să nu intre în combinații care mai târziu vor fi interpretate ca eludare a datoriilor către creditori și finanțe. ANAF nu va abandona lupta așa ușor. Primăria nu poate să spună că finanțează altă structură abandonând-o pe cea care au băgat-o în faliment. Nici Consiliul Județean. Asociații nu pot spune că sunt fără de vină că Pandurii a ajuns în insolvență, pentru că lucrurile sunt clare. A fost o conducere clară spre intrarea acestei echipe în faliment“, avertizează Condescu.

Galerie foto



Vizualizări: 5,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: