Pandurii merg pe mâna lui Chiuariu la TAS

Casa de avocatură a fostului ministru al justiției, Tudor Chiuariu, este cea care va reprezenta clubul Pandurii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveția. Clubul gorjean va plăti 60.000 de lei pentru ca un avocat din ograda lui Chiuariu să reușească să obțină cele trei puncte pentru care se desfășoară procesul respectiv.

Cele trei puncte ar urma să asigure rămânerea echipei în Liga I și în sezonul următor în cazul unui răspuns favorabil, deocamdată, la Târgu Jiu pregătirile fiind făcute pentru evoluția în Liga a II-a. Un răspuns din partea TAS ar trebui să vină în această vară, punctele pentru care Pandurii luptă acum mai mult decât a făcut-o pe teren fiind cele care i-au fost dictate ca pedeapsă după meciul de astă-iarnă cu ASA Târgu Mureș.

Jucătorii conduși la acel moment de Petre Grigoraș au rămas în vestiare la sfârșitul primei reprize, ei refuzând să mai continue partida. Refuzul a fost generat de starea proastă a terenului, solul fiind înghețat bocnă. Jucătorii au considerat că le este periclitată integritatea fizică, lucru pe care nimeni nu și-l dorea, mai ales că mulți dintre ei erau și neplătiți. În luna mai, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis sancționarea clubului ca urmare a gestului respectiv, hotărârea fiind luată când campionatul era aproape de final. „Abatere disciplinară – (...) se sancționează clubul CS Pandurii Tg. Jiu cu forfait (3-0) în favoarea echipei FC ASA 2013 Tg. Mureș, scăderea a trei puncte în clasament și o penalitate sportivă de 113.400 lei”, se arată în decizia care a fost acum contestată la TAS. Casa de avocatură a lui Chiuariu ar trebui să obțină anularea acestei decizii, ceea ce ar scăpa Pandurii atât de grija celor 3 puncte, dar și de plata amenzii.

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: