Răduț, bun de plată către Pandurii! Și nu e singurul!

Situație incredibilă pentru o fostă glorie a Pandurilor, plecată de la Târgu Jiu în condiții deloc amiabile, deși acesta a ajutat echipa să se mențină pe prima scenă fotbalistică și atunci când trecea prin momente dificile la început de an. Dacă fostul președinte Narcis Răducan a plecat de la club cu câștiguri de sute de mii de euro, dar fără să îl plătească pe Răduț la timp, acum fostul jucător s-a trezit cu o sentință care îl obligă pe el să dea bani înapoi echipei.

Mihai Răduț nu mai are bani de primit de la club, ci de dat, Curtea de Apel Craiova stabilind acum prin sentință definitivă că fostul pandur să returneze clubului o sumă mare, deși el plecase de la Târgu Jiu tocmai pentru că avea de recuperat bani de la Pandurii. „Obligă intimatul pârât Răduţ Mihai Cosmin să restituie averii debitoarei suma de 72.226,8 euro”, a stabilit Curtea de Apel Craiova. Un alt contract de cesiune de creanță anulat la instanță este cel care îl vizează pe fostul jucător Liviu Antal. „Anulează contractul de cesiune de creanţă nr. 10615/1.09.2016. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară încheierii contractului. Cu apel. Pronunţată în şedinţa publică din 15.03.2017”, a decis Tribunalul Gorj, sentința nefiind definitivă. Contractele de cesiune de creanță au fost modalitatea prin care Narcis Răducan îi asigura pe jucători că își vor primi banii din drepturile tv atunci când acestea vor fi virate în conturile clubului. Echipa a jucat însă prost, iar banii nu au mai venit, jucătorii trezindu-se acum păcăliți și cu buzunarele goale, ba chiar buni de plată. Într-o situație asemănătoare este și George Țucudean, împotriva căruia clubul a câștigat un proces similar, dar fără să fie încă stabilită o hotărâre definitivă.

Marin Condescu, principalul creditor de la Pandurii, susține că, astfel, clubul a făcut o economie de circa 150.000 de euro la buget. El este însă de părere că față de Mihai Răduț echipa are o datorie morală de a-i plăti acești bani atunci când situația financiară a clubului va permite acest lucru. „Într-un fel, Răduț este nedreptățit de această decizie de anulare a creanței care era stabilită exact când clubul intra în insolvență. Narcis Răducan știa acest lucru, dar l-a păcălit pe Răduț încă o dată. Dacă clubul va supraviețui, Răduț va trebui să primească acești bani”, spune Condescu.

În toamna anului trecut Răduț spunea despre Răducan că putea să rezolve neplata salariilor către jucători dacă folosea o parte din drepturile tv de peste un milion și jumătate de euro încasați de club. Jucătorii au plecat însă de la Pandurii fără să își fi încasat salariile, iar cei care au venit după ei au avut aceeași soartă. De abia în cursul acestei primăveri, după ce lefurile au fost micșorate substanțial, plata salariilor s-a făcut la timp, clubul intrând însă în insolvență, acum fiind cerut falimentul său.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: