Pandurii pun campionatul pe primul plan

Angrenaţi pe 3 fronturi până la pauza de iarnă, Eric şi compania pun Liga 1 pe primul plan. „E cel mai sigur drum spre o nouă calificare în Europa”, crede Eric care a revenit la sentimente mai bune faţă de presă.

Pandurii trebuie să se bată pe 3 fronturi până la iarnă. În Liga 1 sunt nevoiţi să ţină pasul cu Petrolul şi Astra în cele 9 meciuri rămase, în Cupă au de jucat optimile şi sferturile iar în Europa League trebuie să-şi apere onoarea în dubla cu Fiorentina şi partidele cu Dnepr şi Pacos Ferreira.

Miza pe Liga 1

Calificarea în grupele Europa League era de aşteptat să-i afecteze pe panduri în campionat. Trupa lui Pustai a suferit sincope cu Ceahlăul, Astra sau Gaz Metan Mediaş, dar s-a descurcat onorabil. Nu s-a scufundat undeva în partea a doua a clasamentului ci s-a menţinut aproape de locurile care duc în cupele europene. Momentan, gorjenii sunt pe locul 5 şi urmăresc îndeaproape Astra, Petrolul şi surpriza Botoşani. Pentru Eric, parcursul din campionat e cel mai de preţ obiectiv. „Campionatul e cel mai important. Dacă nu ajungem sus, la anul nu o să mai fim în Europa League deci pentru asta trebuie să ne batem. Şi în Cupă e o posibilitate. Jucăm cu Ripensia Timişoara care a bătut echipe mari aşa că nu se ştie niciodată. Trebuie să ne gândim la campionat pentru că dintre toate trei, e cel mai sigur. Suntem pe 5, dacă batem Botoşani suntem pe 4, suntem acolo pentru Europa League”, crede brazilianul de 27 de ani.

„Nu se compară meciurile din Europa cu cele din campionat, e ceva fascinant în Europa. De asta e şi frumos. Noi suntem pregătiţi şi de Europa şi de campionat, muncim mult mai mult ca să facem o figură frumoasă.”  Alexandru Ciucur, Pandurii

Cupa, portiţă spre Europa ?

Pandurii se gândesc şi la a doua competiţie internă, Cupa României. Până acum, gorjenii au fost favorizaţi de tragerile la sorţi. În 16-imi au picat cu Farul Constanţa pe care au învins-o cu 4-0 iar acum în optimi întâlnesc o echipă din Liga a V-a, Ripensia Timişoara. Elevii lui Pustai sunt practic ca şi calificaţi în sferturi, fază a competiţiei ce se va juca la finele lunii noiembrie. Din sferturi şi până în finală sunt doar doi paşi iar gorjenii nu se tem să viseze chiar la primul trofeu major din istoria clubului. „E importantă şi Cupa României, întâlnim un adversar mai accesibil. Dar jucăm din 3 în 3 zile şi e greu. După ce întâlnim pe Ripensia, vom avea un altfel de adversar. Şi noi vrem cupa, dar trebuie să avem şansă. E binevenit un trofeu la Târgu-Jiu”, crede eroul european al pandurilor de la Tel Aviv şi Braga, Ciucur.

15 – meciuri vor avea de disputat pandurii în următoarele două luni: 9 în Liga 1, 4 în Europa League şi 2 în Cupă (dacă trec de Ripensia Timişoara)

„La Ceahlăul meritam mai mult, cu Astra la fel şi cu Gaz Metan, ne vor lipsi aceste puncte, acum trebuie să încercăm să facem cât mai multe. Suntem pregătiţi pentru meciurile care vin. Suntem siguri că încet-încet vom ajunge în fruntea clasamentului.”   Eric de Oliveira, Pandurii

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: