Stanca, îngerul păzitor dintre buturi

Nu puţini au fost cei care au criticat decizia pandurilor de a-l aduce înapoi pe Răzvan Stanca de la Steaua. Portarul de 33 de ani le-a închis însă gura contestatarilor cu o serie de evoluţii sigure în acest debut de sezon.

Chiar dacă e cel mai în formă portar al gorjenilor, Stanca e nevoit să se împace cu sistemul de rotaţie impus de Pustai. În momentul de faţă, Stanca şi Mingote se schimbă în poartă la fiecare două meciuri, în timp ce Lazar a fost trecut pe linie moartă.

Nu-i place rotaţia, dar o acceptă

Marin Condescu a fost cel care a decis în vară să-l readucă pe Stanca. Goalkeeperul plecase de la Pandurii în 2010, iar de atunci făcuse „naveta” între U Craiova şi Steaua. Reghecampf nu l-a mai dorit în vară pe portarul de 33 de ani, iar vicecampioana Pandurii i-a întins o mână de ajutor. Decizia n-a fost privită cu ochi buni de toţi. Gorjenii îi aveau deja pe experimentatul Mingote şi pe tânăra speranţă Lazar, aşa că sosirea lui Stanca avea potenţialul de a tulbura apele la echipă.

Stanca a fost ultimul dintre portari care a debutat în acest sezon, în returul de la Tg-Jiu cu Levadia Tallinn. De atunci, fostul portar al Stelei a mai prins 3 meciuri în Europa League şi 3 în Liga 1, fiind nevoit să se complacă unui sistem de rotaţie ciudat impus de Pustai. Practic Lazar a început ca titular în Liga ,1 dar după meciul pierdut cu Astra (1-3) goalkeeperul de 21 de ani nu a mai apărat decât în Cupă cu Farul. Veteranii Mingote şi Stanca au rămas să se bată pentru un loc în primul 11, iar antrenorul a decis să-i rotească la fiecare două meciuri. Până acum portughezul a greşit o singură dată grav, atunci când le-a făcut cadou celor de la Mediaş golul de 0-2. Stanca în schimb nu are nicio greşeală majoră la activ şi a părut sigur pe el în toate cele 7 meciuri în care a fost folosit. „M-am maturizat, nu mai tratez antrenamentele ca în tinereţe când credeam că e de ajuns să aperi bine doar la meci. E greu să joci, e un singur post, de asta se aplică şi rotaţia. E greu, dar poate aşa e mai bine. Eu mi-aş dori să joc meci de meci, cred că toţi îşi doresc asta”, a recunoscut Stanca.

5 – goluri a primit Stanca în cele 7 meciuri în care a apărat poarta pandurilor. Portarul care va împlini 34 de ani în ianuarie a apărat foarte bine cu Hapoel Tel Aviv la Cluj (1-1) sau cu Dnepr (0-1)

Afectaţi de scandaluri ?

Pandurii obţin rezultate foarte bune pe teren, dar sunt în continuare afectaţi de războiul din afara gazonului. Aşa cum era uşor de aşteptat, vestea că preşedintele clubului Marin Condescu precum şi clubul în sine au fost luaţi din nou la „puricat” de organele statului a ajuns şi în vestiar. Jucătorii încearcă însă să-şi vadă de treabă şi să nu se lase influenţaţi de problemele din afara terenului. „Nu se vorbeşte în vestiar despre asta. Eu unul abia ieri (n.r. miercuri) am aflat de control, asta e treaba domnului preşedinte, sunt sigur că o să treacă cu bine peste asta. Vă daţi seama că nu a avut timp să vorbească cu noi sau cei din staff. Bănuiesc că o s-o scoată la liman şi de data asta”, crede Stanca, unul din jucătorii experimentaţi ai echipei.

Acesta menţionează şi că situaţia financiară a jucătorilor e bună. „Suntem la zi cu salariile, primele, totul e în regulă. Mai avem de primit prima de Europa League dar avem garanţii că se va rezolva când o să intre bani în club”. Condescu a menţionat că va plăti prima pentru Europa din prima tranşă de bani aşteptată în această lună de la UEFA, în jur de 1.200.000 de euro.

2 – jucători accidentaţi are Pandurii. Anton are o leziune la tendon şi va relua antrenamentele de luni în timp ce libanezul Shamsin are ruptură musculară şi e în Germania la tratament

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: