Pandurii rezistă! Calculele lui Condescu pentru primul milion de euro

Principalul creditor privat al clubului Pandurii, Marin Condescu, dă asigurări că echipa nu va dispărea din viața sportivă a orașului, chiar dacă, în cea mai rea variantă, pierde procesul la TAS pentru cele 3 puncte și ajunge în Liga a II-a, unde, de fapt, este acum. Liderul sindical vorbește pentru prima dată după retrogradare și despre primul milion de euro cu care se poate alege clubul în urma demersurilor pe care le va face în instanțele de judecată în perioada următoare.

Condescu vrea să se judece pe cale civilă cu jucătorii care în iarnă au părăsit terenul de fotbal în partida cu ASA Târgu Mureș, gest în urma căruia clubul a fost sancționat cu cele trei puncte și cu o amendă de circa 130.000 de lei. În instanță judecătorilor le va fi prezentată varianta conform căreia cele trei puncte cu care Pandurii a fot sancționată au adus retrogradarea echipei acum și, ca urmare, jucătorii din acel moment nu mai au dreptul să solicite banii pe care i-ar avea de recuperat de la club. Suma se ridică la circa 1 milion de euro și ar urma să fie scăzută din datoriile pe care clubul le are de achitat pentru a ieși din insolvență.

Vrea să se judece cu jucătorii

Pe de altă parte, Condescu ia în calcul și varianta în care clubul câștigă procesul la TAS și își recuperează cele 3 puncte, caz în care rămâne în Liga I și, atunci, nu mai are nicio problemă cu foștii săi jucători. „În oricare dintre variante la mijloc e vorba de un milion de euro. Dacă Tribunalul de Arbitraj Sportiv ne dă dreptate, și avem toate argumentele de partea noastră pentru a câștiga acolo, rămânem în Liga I și primim acești bani din drepturile de televiziune. În varianta în care pierdem și ajungem în Liga a II-a, nu mai primim acești bani, dar ne judecăm cu jucătorii care au ieșit de pe teren și care ne-au pricinuit acest prejudiciu de trei puncte. Ei nu mai au nici un drept să fie la masa credală pentru că din cauza lor clubul a retrogradat și, ca urmare, putem spune că nu li se mai cuvin datoriile de un milion de euro pe care le-ar avea ei de recuperat. Nu putem să-i plătim pentru că au retrogradat echipa. Despre mine nu mai vorbesc, pentru că milionul pe care eu îl am de recuperat de la masa credală, dacă se va întâmpla vreodată, am zis să fiu ultimul dintre cei care își primesc banii înapoi, deși sunt primul pe lista creditorilor. Cu un milion de euro mai puțin la masa credală lucrurile sunt mult mai ușor de suportat pentru club în următorul an”, declară Marin Condescu.

Plângere penală pentru arbitrul Avram

În privința meciului de la Târgu Mureș, lucrurile nu se opresc aici, iar clubul se pregătește cu o plângere penală împotriva arbitrului care a fost pe teren la acel meci. Marius Avram va fi reclamat pentru că nu a dispus întreruperea meciului sau chiar neînceperea partidei, obligându-i pe jucătorii de la Pandurii să se retragă la pauză și să oprească ei meciul. „În orice țară normală la cap angajatorul nu îl poate obliga pe angajatul său să presteze o muncă dacă îi este pusă în pericol viața. În acest caz jucătorii, televiziunile, spectatorii, toată lumea, a constatat că terenul era total inadecvat pentru disputarea unui meci de fotbal. Cum putea cineva de la club să îi forțeze pe jucători să continue meciul, iar apoi unul dintre ei să se accidenteze grav, pentru că erau condiții pentru așa ceva? Îi era pusă în pericol integritatea corporală a salariatului, adică a jucătorului? Eu zic că da! Singurul care putea opri meciul era arbitrul și tocmai pentru că decizia lui de a continua partida a afectat grav interesele patrimoniale și destinul clubului Pandurii am decis să ne adresăm cu o plângere penală organelor competente pentru a clarifica aceste aspecte. Sperăm, de asemenea, ca așa ceva să nu se mai întâmple vreodată”, spune Condescu.

Vizualizări: 3,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: