Pandurii s-au impus în amicalul cu Zethysu

Pandurii Târgu Jiu – Zhetytsu Taldykorkan 3-1(2-1)
Teren Hotel Kervansaray
Au marcat: Kamara (min. 1), Cardoso (min. 25 – din penalti), Tilincă (min. 66) / Belic (min. 22)
Pandurii I: Mingote – Rusu, Matinovic, Chibulcutean, Cardoso – Orac, Murgan, Nalaţi, Lazic – Kamara, Stromajer.
Pandurii II: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean (min. 60 Tătaru), Grecu – Ghindeanu, Vranjes, Hidişan, Tremonti – Raskovic, Tilincă.

Pandurii au câştigat clar cel de-al doilea amical din stagiul din Turcia, scor 3-1 cu Zhetytsu Taldykorkan din Kazahstan. Antrenorul Liviu Ciobotariu are motive de bucurie pentru că jucătorii săi au marcat de trei ori în acest meci, după ce la precedentul n-au reuşit decât un egal, 0-0 cu SV Ried din Austria. Meciul cu Amkar Perm nu intră în serie de amicale ale echipei mari, la acela fiind testaţi doar jucătorii tineri care sunt în vederea antrenorului Ciobotariu pentru acest retur şi care ieri au evoluat pentru Pandurii 2. Echipa a doua a avut ieri un amical cu campioana Sloveniei, FC Koper pe care au învins-o cu scorul de 3-0 prin golurile reuşite de Arrieta, Fărcăşanu şi Vlăduţi.

Pandurii au continuat ieri seria de meciuri amicale din Turcia cu un joc în compania echipei aflate pe locul patru în Kazahstan, Zhetytsu Taldykorkan. Meciul s-a disputat la Lara, pe unul din terenurile pe care Pandurii se şi antrenează zi de zi la Hotel Kervansaray. Partida a fost transmisă în direct de GSP Tv pentru fanii din România ai echipei gorjene care au avut astfel posibilitatea să vadă pentru prima dată la lucru echipa în acest an, amicalul de la Târgu Jiu cu Minerul Mătăsari nefiind practic considerat un joc de verificare de către antrenorul Liviu Ciobotariu care a precizat că acesta nu a fost relevant pentru pregătirea echipei deoarece atunci jucătorii reveneau după o săptămână de pregătire la munte.

Jocul cu Zhetytsu Taldykorkan a început cu 30 de minute mai târziu decât ora stabilită pentru că arbitri FIFA care erau stabiliţi să conduce acest joc au fost luaţi din greşeală de echipele care jucau pe terenul alăturat. Arbitrii care ar fi trebuit să conducă jocul respectiv au încurcat terenurile şi au ajuns mai târziu la meci, motiv pentru care jocul a început la ora 16:00.

Au deschis scorul după un minut

Liviu Ciobotariu a început meciul cu o formulă de echipă în care se regăseau majoritatea titularilor din tur, doar Orac şi Kamara fiind practic singurele noutăţi.

Pandurii au dominat clar jocul din primele minute, Kamara deschizând scorul după doar un minut de joc după ce a primit un balon de la Lazic. Stromajer a rămas din nou campionul ratărilor şutând pe lângă poartă din câţiva metri. La o gafă a apărării celor de la Pandurii, o nesincronizare între fundaşul Chibulcutean şi portarul Mingote, Belici a profitat şi a marcat. Jucătorul sârb al celor de la Zethysu a fost elevul lui Cobotariu la Otopeni unde l-a avut coleg şi pe Lazic. Acesta a ţinut se declare după meci că îi mulţumeşte lui Ciobotariu pentru ceea ce a făcut pentru el la fosta echipă: „A fost al doilea meu tată pot spune, atât cât a fost antrenor am jucat dar după aceea a venit un antrenor sârb care nu m-am mai folosit şi am fost nevoit să plec. De la Pandurii mi-a plăcut mult Lazic care mi-a fost coleg la Otopeni şi e un jucător foarte, foarte bun.

Pandurii au terminat în avantaj prima repriză după ce în minutul 25 Cardoso a transformat un penalti după un fault în careu asupra lui Mugan.

În cea de-a doua repriză Ciobotariu i-a păstrat pe teren doar pe fundaşii centrali Martinovic şi Chibulcutean, care încă nu au concurenţă şi a schimbat toată echipe. Scorul final a fost stabilit în repriza a doua de Tilincă, în minutul 66, acest trimiţând de la cinci metri în poarta adversă după o incursiune a lui Martinovic. În repriza a doua Ciobotariu l-a scos de pe teren pe Chibulcutean, dând posibilitatea şi tânărului Tătaru să joace 30 de minute.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: