Pandurii şi ACS Viitorul vor miza pe rezerve în Cupa României

Pandurii Târgu Jiu va juca în deplasare, la Horezu, mirecuri în Cupa României iar antrenorul Adrian Bogoi va miza pe jucătorii tineri, pe care nu i-a folosit foarte des până acum în campionat. Şi antrenorul celor de la ACS Viitorul, Cristian Lupuţ, a anunţat că va miza pe jucătorii care au evoluat mai puţin în primele etape în meciul cu FCU Craiova din Cupa României.

 Pandurii joacă miercuri în faza a treia a Cupei României la Flacăra Horezu, formaţia de Liga 3 fiind favorită, având în vedere faptul că antrenorul gorjenilor va menaja titularii la acest meci. Bogoi nici nu are prea multe soluţii pe bancă la meciurile din campionat, fiind posibil să apeleze şi la jucători de la grupele de juniori la acest meci. ”La Horezu, vreau să dau posibitatea celor care au evoluat mai puţin să joace. Voi introduce mai mulţi juniori, fiindcă ei nu pot creşte în valoare decât dacă sunt folosiţi în meciuri oficiale, iar meciul din Cupa României este unul oficial. Flacăra Horezu este o echipa foarte bună de Liga 3. Am posibilitatea să reevaluez  unii jucători, fiindcă noi am avut foarte puţine amicale în pauza de vară”, a explicat Bogoi. Pentru echipa sa urmează meciul din turul al treilea al Cupei României, programat miercuri, în deplasare, de la ora 17:30.

Şi foştii adversari ai pandurilor din ultima etapă, ACS Viitorul, au acelaşi intenţii pentru meciul din Cupa României cu FCU Craiova. Echipa lui Cristian Lupuţ, care se antrenează la Sânmartin, lângă Oradea, nu a mai plecat spre Bihot după meciul de la Târgu Jiu, ci a mers direct la Severin unde va avea de susţinut două meciuri consecutiv, unul în deplasare şi altul acasă. ”Nu mai plecăm la Sânmartin, ci mergem la Turnu Severin, unde ne aşteaptă două meciuri”, a spus antrenorul Lupuţ care a explicat şi care este strategia sa pentru meciul cu FCU Craiova, echipă care este considerată gazdă la meciul din cupă, pentru că ambele formaţii evoluează acasă pe terenul de la Severin: „În cupă o să dau şansă unor jucători care nu prea au avut minute jucate. Vreau să mă lămuresc şi în privinţa lor. Avem un lot de 25 de jucători, plus trei portari. Nu e un obiectiv primordial Cupa României, dar jucătorii care intră trebuie să-şi facă datoria, fiindcă de asta au contract cu clubul”. Lupuţ a menţionat şi că lotul i-a fost dat peste cap după ce echipa pe care a antrenat-o în vară a fost în mare parte schimbată cu o săptămână înainte de debutul noului sezon prin aducerea de jucători noi şi a câtorva fotbalişti din lotul de la  Energeticianul: „Am antrenat o echipă în pauza de vară, iar înainte de începerea campionatului m-am trezit că am  altă echipă. Au venit mulţi jucători nepregătiţi fizic”.

Pentru echipa sa urmează două meciuri la Drobeta Turnu Severin,  miercuri, de la ora 19:30, ACS va întâlni, în calitate de oaspete, ”FC U Craiova”, în turul 3 al Cupei României, iar duminică, de la ora 11:00, pe “Municipalul” severinean,  va fi gazdă pentru meciul din etapa a 5-a din Liga 2, cu Daco-Getica Bucureşti.

Vizualizări: 469

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: