Egalitate pe teren între echipele din Târgu Jiu

Jocul de sâmbătă de la Târgu Jiu, disputat între Pandurii din localitate şi ACS Viitorul, care şi-a adăugat şi titulatura de Pandurii, s-a încheiat la egalitate, 0-0. Pandurii lui Adrian Bogoi au reuşit însă să înscrie, dar golul nu le-a fost validat pentru că arbitrii nu au văzut că mingea a intrat în poartă cu toată circumferinţa, aşa cum scrie în regulament.

Săraci, neplătiţi de peste un an şi aflaţi în insolvenţă de aproximativ trei ani, cei de la Pandurii Târgu Jiu au avut în faţă o echipă bogată, presa susţinând că ACS Viitorul e finanţată de unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri gorjeni, cu salariile la zi şi cu un buget nelimitat, cum declara cu un an în urmă finanţatorul celor de la Energeticianul.

Şi, cu toate că Pandurii are un lot încă neconturat în care se mai află şi jucători nelegitimaţi, iar Bogoi se mai confruntă şi cu numeroase probleme de lot printre titulari, tinerii „panduri” au făcut faţă unui joc cu o echipă bună adusă de la Oradea, care sezonul trecut încheia campionatul în prima parte a clasamentului, şi care a luat şi cei mai buni jucători de la Energeticianul.

Disputat pe terenul sintetic de lângă noul stadion Municipal, pe o temperatură caniculară, meciul a adus la stadion puţin peste 500 de spectatori, în cea mai mare parte suporteri ai echipei locale Pandurii Târgu Jiu.

Elevii lui Bogoi au avut cele mai mari ocazii ale primei reprize începând cu ratarea uriaşă a lui Hery Kim, care, din careul mic, a reluat cu latul peste poartă, după centrarea venită de la juniorul Rasoveanu, iar apoi tot Pandurii a avut o ocazie prin şutul de la 20 de metri al altui junior, Nichifor, care nu a găsit însă spaţiul porţii.

Dată fiind canicula pe care s-a disputat jocul şi căldura emanată de terenul sintetic, s-au acordat patru pauze de hidratare pentru jucători.

La pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0, dar după pauză tot Pandurii a avut iniţiativa, iar în minutul 51 a şi înscris, dar golul nu a fost validat.

La o lovitură de colţ executată de Trancă, pe jos, razant cu linia de poartă, la colţul scurt, mingea a fost respinsă cu piciorul de portarul Anca-Trip în bara laterală, şi ulterior reţinută, dar portarul oaspeţilor se afla deja căzut în poartă când a prins balonul, aspect care poate fi observat pe fotografiile realizate din tribună.

Gazdele au solicitat însă în zadar să se acorde gol, susţinând că mingea a depăşit în totalitate linia porţii,  portarul fiind căzut în interiorul porţii, dar arbitrii nu au validat acest gol, spre nemulţumirea spectatorilor care au scandat "hoţii" după această fază. Până la final nu au mai existat însă faze de poartă spectaculoase, iar meciul s-a încheiat la egalitate.

Pandurii a luat primul punct din acest sezon, iar ACS a ajuns la patru puncte după primele patru etape.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: