Pandurii şi-au dat diamantul la CFR Cluj

În criză de bani, pandurii au fost nevoiţi să-l vândă urgent pe Nistor. Mijlocaşul de 25 de ani a ajuns la CFR Cluj în schimbul a 500 de mii de euro, doi jucători şi 25% dintr-un transfer ulterior.

După ce varianta Malaga s-a prefăcut în scrum, pandurii au fost nevoiţi să se reorienteze. Singura echipă din ţară cu adevărat interesată de Nistor a fost CFR Cluj. Ardelenii l-au instalat pe Rednic antrenor şi atacă titlul cu achiziţii ca Florin Costea, Sauvadet sau Nistor.

Nevoiţi să-l vândă

Pandurii nu-şi mai puteau permite să ţină cel mai valoros „diamant” din lot. Gorjenii au probleme mari cu lichidităţile din cauza faptului că principalul finanţator, CEO, a virat doar 500 de mii de euro din cei 1,5 milioane aferenţi acestui an. În aceste condiţii, afacerea Nistor devenea vitală. Şeful Condescu l-a mandatat pe Eugen Pîrvulescu să meargă la Cluj să negocieze mutarea. Pandurii voiau să obţină 800 de mii de euro, dar au fost nevoiţi să se mulţumească şi cu 500 de mii plus transferul a doi jucători. Gorjenii păstrează şi un sfert din drepturile federative ale mijlocaşului. „Ne-am înţeles pentru 500 de mii de euro plus TVA şi 25 la sută dintr-un viitor transfer, dar nu mai puţin de 500 de mii de euro. Acum să vedem dacă jucătorii pe care îi dorim de acolo vor să vină sub o formă sau alta la Tg-Jiu. E vorba de Nicoară şi de unul dintre Hora şi Batin, care vor dori şi ne vom înţelege. Batin a mai fost la noi şi ne-a plăcut foarte mult. Ideea e că ne-am înţeles cu CFR iar de multe ori mâna bătută e mai sfântă decât scrisul”, a confirmat Condescu detaliile mutării.

5 – goluri în 28 de meciuri a reuşit Batin la Pandurii în sezonul 2011 – 2012. Atacantul a jucat ultima oară la FC Braşov unde a bifat 8 goluri în 29 de partide

Acordul lui Nistor, o formalitate

Afacerea e ca şi încheiată, dar mai e nevoie de acordul jucătorilor pentru ca ea să devină efectivă. În privinţa lui Nistor nu vor fi probleme. Jucătorul care a luat titlul de vicecampion cu Pandurii va fi ademenit cu un salariu dublu ca la Tg-Jiu, în jur de 100 de mii de euro pe sezon. „M-aş duce la CFR dacă totul e ok, contractul e ok. Pandurii a terminat pe 2, dar până nu demult se bătea la retrogradare, CFR a luat 3 campionate, a jucat în Liga Campionilor, a făcut puncte acolo, deci e un pas înainte”, a sunat declaraţia lui Nistor. Condescu speră să-i convingă pe Hora, Nicoară sau Batin să vină la Tg-Jiu cu participarea în Europa League. Dacă jucătorii vor refuza mutarea, afacerea tot are şanse mari de reuşită. Preţul va creşte însă cu 200-300 de mii de euro.

„Mi-aş fi dorit să joc afară, dar dacă nu se poate, asta e viaţa. Mergem unde se poate. CFR-ul o să arate destul de bine, cred că o să fie anul lor, aşa cum se scrie.” Dan Nistor

9 – goluri şi 15 pase de gol a reuşit Nistor în 91 de meciuri în Liga 1 la Pandurii în perioada 2010 – 2013

Abonamente – Pandurii anunţă că de joi pune în vânzare abonamentele pentru noul sezon. Acestea costă 100 de lei la peluze, 250 de lei la Tribuna I şi II, 350 la Tribuna Zero şi 1.000 de lei la VIP. Totodată clubul oferă 4 loje cu 12 locuri - abonament pentru un an la 200.000 de lei şi o lojă de 30 de locuri – abonament pentru un an cu 500.000 de lei. La meciurile din Europa League organizate de Pandurii se va intra pe bază de bilete.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: