Viceprimar: Nu vrem să intrăm într-o dispută cu Pandurii

Primăria Târgu Jiu nu se grăbeşte să clarifice din punct de vedere juridic contractul de comodat asupra terenului de fotbal pe care îl are cu Pandurii Târgu Jiu. Clubul din Liga a II-a avea un contract cu primăria valabil până în 2020, dar din punct de vedere al Companiei Naţionale de Investiţii, arena era liberă de sarcini atunci când a fost aprobată investiţia de 20 de milioane de euro.

Stadionul din Târgu Jiu va fi gata în cel mai bun caz la toamnă, aşa că nimeni nu se grăbeşte să clarifice problema legată de contractul de comodat. „Contractul de comodat este valabil până în 2020. Este suspendat pe perioada în care stadionul este predat la Compania Naţională de Investiţii. În momentul în care CNI ne predă nouă stadionul, rămâne să ne mai lumineze juriştii, să vedem dacă ne obligă să reluăm acest contract sau a fost încheiat în momentul predării către CNI”, a spus viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, într-o emisiune la Tele3.

Aurel Popescu este de părere că Pandurii va trebui să joace pe noua arenă, asta dacă scapă de faliment: „Nu vrem să intrăm într-o dispută cu Pandurii Târgu Jiu, dacă putem să îi ajutăm, o facem cu drag. Dacă va intra în faliment, problema dispare automat. Nu mai există asociaţia şi atunci dispare automat obligaţia atribuirii cuiva”.

Cine va juca pe municipal

Aurel Popescu a comentat la Tele 3 şi zvonul privind posibilitatea ca echipa finanţată de Nicu Sarcină, ACS Şirineasa, să se mute de la Petroşani la Târgu Jiu. „Nu putem face nimic altceva decât să îi felicităm pentru această viitoare promovare. Eu nu ştiu de nicio discuţie despre o colaborare cu acest club de fotbal, dar oricine plăteşte poate să joace acolo”, a spus Popescu.

Viceprimarul a spus însă că există înţelegeri cu Federaţia Română de Fotbal: „Nu am fost contactaţi de nicio echipă de Liga I pentru a juca la Târgu Jiu, dar am avut discuţii cu FRF pentru organizarea unor meciuri ale naţionalei U22 la Târgu Jiu. Noi avem acum încheiat un contract cu Federaţia Română de Fotbal şi pentru terenul sintetic, noi să amenajăm terenul şi federaţia să vină cu covorul. Să folosim împreună baza sportivă”.

ADMINISTRATOR

Aurel Popescu a mai spus că atât stadionul, cât şi sala polivalentă, vor fi administrate de Direcţia de Patrimoniu a Primăriei Târgu Jiu. Viceprimarul a spus că investiţia cuprinde nu doar terenul, tribunele şi vestiarele, ci şi un hotel de patru stele, un restaurant, spaţii comerciale şi o parcare subterană.

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: