Pandurii, victorie în etapa a 13, după 13 eşecuri acasă

Pandurii se află la prima victorie pe noul Stadion Municipal din Târgu Jiu şi numărul 13 pare să fi adus noroc formaţiei din Târgu Jiu. Echipa fanion a Gorjului a avut probleme în a se impune acasă în ultimele două sezoane și nu mai câștigase în calitate de gazdă de 18 luni.

Pandurii a avut nevoie de 13 meciuri pe noul stadion din Târgu Jiu, ca să obțină prima victorie acasă după inaugurarea acestuia. Sa întâmplat fericitul eveniment chiar în etapa a 13-a a actualului sezon, număr care pare a fi cu noroc pentru cei de la Pandurii pentru că a spart ghinionul terenului propriu al gorjenilor.

Premiera a avut loc în partida cu CSM Slatina, câștigată de gorjeni cu scorul de 2-1, după un meci dominat clar de gazde. Precedenta victorie în calitate de gazdă a echipei fanion a Gorjului s-a consemnat în data de 25 mai 2019, în etapa a 37-a, penultima a sezonului 2018-2019 al Ligii 2. Pandurii învingea atunci ASU Politehnica Timișoara, cu scorul de 1-0, pe terenul sintetic amenajat lângă noul Stadion Municipal din Târgu Jiu, încă nefinalizat la vremea respectivă.

Noul stadion, de 12.500 locuri, urma să fie inaugurat 5 luni mai târziu, mai exact la 25 octombrie 2019, cu prilejul meciului Pandurii – Universitatea Cluj, încheiat cu victoria la limită a ardelenilor, care s-au impus cu 1-0, în etapa a 14-a din sezonul 2019-2020 de Liga 2. De atunci cei de la Pandurii au jucat, în total, 13 meciuri pe Stadionul Municipal, incluzând aici şi jocurile în cate gazdă a fost cealaltă echipă din Târgu Jiu.

În pofida primei victorii obţinute acasă, echipa gorjeană a rămas pe ultimul loc al Ligii 2, 21, dar a egalat la puncte, respectiv şapte, pe  Aerostar Bacău. Miercuri, Pandurii va juca, în deplasare, de la ora 14:00, cu Fotbal Comuna Recea.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: