Pănescu, proces cu organizatorii de la Slowride Transalpina Fest

Sute de motocicliști sunt așteptați la sfârșitul acestei săptămâni la Baia de Fier, pentru a participa la a doua ediție a unui festival rock ce le este dedicat. Pentru organizatori a apărut însă o problemă pentru că, spre deosebire de anul trecut, la ediția din acest an nu au mai inclus în lista organizatorilor și Asociația Corneșul Mare.

Este vorba despre asociația proprietarilor de cabane de la Rânca, în fruntea căreia se află Constantin Pănescu. De mai bine de un an, până în 2025, asociaţia este titulara mărcii „Transalpina – Drumul Regelui”, conform înregistrării de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci. Organizatorii festivalului au o echipă diferită anul acesta față de anul trecut, în 2017 Asociaţia Corneșul Mare figurând pe afișe ca unul dintre organizatori. În schimbul menționării sale pe afișe, asociația își dă dreptul de utilizare a titulaturii de „Transalpina”, lucru care nu s-a mai întâmplat și anul acesta.

Unul dintre organizatorii din acest an ai festivalului, Alexandru Burcea, a purtat o corespondenţă intensă în ultimele zile cu Constantin Pănescu pe această temă, concluzia sa fiind aceea că nu are nevoie de nicio aprobare de la asociaţia concesionarilor pentru a folosi „Transalpina” în denumirea activităţii din week-end. Acesta i-a transmis negru pe alb lui Pănescu că nu îi trebuie nici un acord pentru a putea denumi în continuare festivalul „Slowride Transalpina Fest”.

Șeful cabanierilor din Rânca este însă de altă părere și, deocamdată, nimeni nu știe ce se va întâmpla în week-end, când va avea loc festivalul. Pănescu spune că a contactat deja avocaţi pentru a intenta un proces împotriva organizatorilor, el menţionând că organizatorii altor evenimente de acest gen din zonă, inclusiv autorităţi locale sau județene, au tratat la modul cel mai serios problema și au inclus Asociaţia Concesionarilor pe lista organizatorilor.

„Dumneavoastră faceți cum doriți, noi facem cum dorim, iar în acest sens am luat legătura cu colaboratorii noștri din București care s-au ocupat de înregistrarea la OSIM să facă o plângere la Tribunalul București pe care o aștept să o semnez și ștampilez, deoarece considerăm că prin răspunsul la mail ați primit notificare de desfășurarea evenimentelor. Să știți că acest lucru l-am întreprins mai mult datorită aroganţei dvs. la telefon, în rest sunt binevenite astfel de evenimente pentru publicitatea zonei”, a precizat Pănescu într-un e-mail transmis lui Alexandru Burcea, discuțiile telefonice dintre cei doi nepurtându-se pe un ton tocmai amiabil după cum reiese din corespondenţa electronică.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: