Panică la mall-ul din Târgu Jiu

De o sperietură straşnică şi de panică au avut parte mulţi dintre  gorjenii care ieri dimineaţă au venit la mall pentru cumpărături sau doar au avut drum prin zonă, după ce au dat aici peste numeroase echipaje de la Pompieri, Poliţie, Jandarmerie şi Ambulanţă.

Echipajele au intervenit pentru a lichida un incendiu uriaş în cadrul unui exerciţiu menit să îi obişnuiască mai mult pe pompieri cu noile autospeciale pe care le au în dotare. Alarma s-a dat la 9.00 dimineaţa, oră la care multe dintre magazinele din mall sunt închise, fapt ce le-a permis şi echipelor de intervenţie să se desfăşoare în voie.

Practic, mall-ul a fost sub asaltul celor veniţi să stingă incendiul şi să salveze persoane prinse în fumul şi focul presupuse de scenariul respectiv, locatarii de la blocuri ieşind la ferestre pentru a vedea ce se întâmplă. Nimeni nu zărea pic de fum şi toată lumea voia să ştie ce se întâmplă, vestea că e doar un exerciţiu bucurându-i pe cei mai mulţi. „S-a speriat lumea, vă daţi seama, că aşa de dimineaţă când auzi atâtea sirene şi vezi echipaje peste echipaje te gândeşti la cine ştie ce nenorocire. Nu se vedea fumul, dar eu vedeam de la mine de la etajul patru că pe clădirea mall-ului era un băiat şi nişte poliţişti cu el. Pe băiat l-au luat pompierii şi l-au coborât cu scara, după care am coborât şi eu în stradă ca să văd despre ce e vorba că e prea mare zarva”, a spus unul dintre locatarii blocurilor din vecinătatea mall-ului.

Exerciţiul de ieri a presupus nu doar salvarea de la înălțime a unei persoane prinse într-un incendiu puternic, ci și producerea unui accident în parcarea subterană a mall-ului, dar și un jaf și un incendiu la hipermarketul Carrefour. Jaful a fost dat de doi indivizi care, teoretic, au profitat de panica generată de incendiu și de neatenția vânzătoarelor.  Cei prinși în magazin la acea oră matinală s-au trezit fără voia lor implicați în exercițiul pompierilor, cei care se grăbeau să plătească și să plece acasă sau la muncă mai având de așteptat. Cu toții au căscat însă gura la pompierii care au mers să stingă incendiul izbucnit, teoretic, în zona în care puii sunt puși la rotisor, la finalul exercițiului clienții găsind bine-venit un astfel de antrenament practic.

Adjunctul ISU Gorj, Traian Șuță, a menționat că, printre altele, exercițiul de ieri a urmărit modul în care mașinile de intervenție reușesc să ajungă de la sediul Inspectoratului la locul solicitării în condiții de trafic, timpii cronometrați fiind considerați ca foarte buni pentru ora matinală la care a avut loc alarmarea. „Niciuna dintre mașinile de intervenție nu a fost adusă în zonă, tocmai pentru a putea vedea timpii reali care sunt parcurși. Până la sosirea la mall timpii au fost foarte buni, apreciem noi, având în vedere și ora la care are loc exercițiul, traficul nefiind unul foarte intens. Avem însă în vedere că noua autospecială este foarte grea şi a făcut cinci minute, ceea ce este extrem de mulțumitor pentru noi, având în vedere distanța de la Inspectorat și până aici”, a spus Șuță, singura sa dorință și a colegilor săi după exercițiul de ieri fiind ca niciodată să nu se confrunte în realitate cu o astfel de situație.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: