Panică la Spitalul din Târgu-Jiu. Medic: Trebuie testat tot personalul, altfel este o bombă cu ceas pentru pacienți

Medicii și personalul auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu cer testarea tuturor angajaților, după ce managerul a fost confirmat COVID19, împreună cu alți patru angajați. Panica a pus stăpânire pe spital, iar medicii rup tăcerea în plină criză.

Medicul chirurg Claudiu Soare, izolat la domiciliu, este de părere că situația la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu este mult mai gravă și de aceea nu s-a dispus testarea în masă a angajaților. Medicul Soare a reacționat pe pagina de socializare: „Dacă s-ar testa, posibil să nu se mai asigure graficul de lucru. Stupid. Avem un laborator de genetică nou, avem 2000 teste donate, plus încă 1000 la nevoie, informație foarte sigură, dar nu testăm personalul. Am fost acuzat că am forțat testarea personalului aflat de serviciu miercuri, aproximativ 65 persoane, dar s-a identificat asistenta de la Urologie pozitivă și apoi doctorul de la Urologie pozitiv, care acum sunt internați și tratați. Am fost testat tot miercuri, rezultatul fiind negativ, dar spitalul sau DSP-ul nu îmi pot da un răspuns oficial. Extrem de ciudat. Am cerut să fim testați toți cei aflați în izolare, din nou. Nu se poate. De ce? Cum putem să ne întoarcem la serviciu fără să știm o situație reală?”.

Medicul anestezist Rodica Dârnu critică modul în care s-a procedat cu medicul de la Urologie, în comparație cu tratamentul primit de managerul Dumitru Vienescu. Menționăm că testul făcut la București medicului a fost negativ. „Colegul nostru, doctorul Dănilă, a fost umilit și luat pe sus din gardă, deși respectase cu rigoare toate regulile de protecție, fapt dovedit de al doilea test negativ. E normal. Trebuie făcută testarea cât mai urgentă a întregului personal, altfel va fi dezastru”, a spus Rodica Dârnu.

Și medicul ginecolog Adrian Tetileanu a reacționat și cere testarea atât pentru binele personalului, cât și al pacienților. ”Trebuie testat tot personalul, altfel este o bombă cu ceas pentru pacienți. Pericolul este pentru pacienți”, a scris Tetileanu pe facebook.

Și medicul Dana Crețu din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a reacționat: ”Tot personalul TESA e în izolare, dar netestat, medici, personal sanitar care au fost în contact cu cei pozitivi nu sunt testați, nu sunt izolați. Și când te gândești câți asimptomatici, cum e doctorul Dănila, sunt printre noi!? Ce interese sunt să se mușamalizeze focarul de la SJU Tg-Jiu!? Chiar suntem asa de slabi sau asa de lași încât să nu-i putem determina să facă testare la tot personalul!?“.

Asistentul Luigi Drăghici de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj susține că la Spitalul din Târgu-Jiu nu sunt respectate nici măcar circuitele. ”Nu există circuite epidemiologice în spitalele din Târgu-Jiu, de-asta se întâmplă ce se-ntâmplă, totul e o harababură”, a scris acesta într-un comentariu.

Liderul de sindicat Valentin Popa cere public intervenția autorităților pentru a fi testat personalul de la SJU Târgu-Jiu: ”Mesaj către autorități: Testați tot personalul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Urgent! Fără excepție”.

Vizualizări: 8,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: