Parc fotovoltaic construit lângă o școală dezafectată

Autoritățile locale din comuna Bălănești lucrează la un proiect pentru obținerea unei finanțări în vederea construirii unui parc fotovoltaic. Proiectul va fi depus pe data de 10 decembrie, la Ministerul Energiei. 

Dacă autoritățile locale din Bălănești vor reuși să obțină finanțare, parcul fotovoltaic va fi construit în satul Voiteștii din Deal lângă o școală dezafectată, acolo unde autoritățile dispun de o suprafața de teren de 3.300 de mp.

”Avem în plan construirea unui parc fotovoltaic, de dimensiuni mici, dar cu care sperăm să reușim să acoperim o parte din cheltuielile cu iluminatul public, dar și cu consumul de energie de la instituțiile publice. Proiectul va fi depus pe data de 10 decembrie la Ministerul Energiei. Parcul ar putea fi construit în satul Voiteștii din Deal unde avem o școală dezafectată. Este prima școală închisă în comună și care se află într-o avansată stare de degradare și care cel mai probabil va fi demolată”, a declarat primarul din comuna Bălănești, Ovidiu Pungan. 

Vizualizări: 569

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: