Au vândut toate biletele la spectacole ce nu au fost anunțate public? Șefa teatrului face acest anunț!

Directoarea Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu”, Mariana Ghițulescu, a fost prezentă, miercuri, în ședința Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Local Târgu Jiu. Aceasta a fost întrebată de președintele comisiei, consilierul Adrian Tudor, despre contractul cu actrița Maia Morgenstern. Totodată, directoarea a spus că celebra actriță are spectacole în decembrie, la care biletele au fost deja vândute. Cert este că pe pagina teatrului nu au fost publicate anunțuri despre vânzarea de bilete la piesa de teatru a Maiei Morgenstern.

A existat în comisie o discuție despre un contract pentru legis.ro, portalul de legislație, despre care Ghițulescu a spus că exista în teatru un contract, pe o perioadă lungă de timp. ”Știți că nu e voie să ai contracte multianuale?”, a întrebat Mariana Ghițulescu, referindu-se la acest contract. Explicația vine în contextul în care teatrul plătise un consilier juridic cu 9.000 de lei pe lună pentru că ar fi avut nevoie de informații juridice consistente, pentru lucrarea de modernizare a sălii teatrului.


Câteva minute mai târziu, aceeași directoare spune că are un contract pe mai mulți ani, dar cu o actriță, însă culmea, deși este din bani publici, și este într-o ședință publică, refuză să spună suma. A mai spus că Maia Morgenstern are două spectacole în decembrie, care sunt deja vândute, dar care nu sunt încă publice pe pagina teatrului.


”Conform contractului pe drept de autor avem onoarea de a o avea colaboratoare a teatrului timp de trei ani alături de actori din trupa noastră. Pe 13 și 14 decembrie are două reprezentații. Sălile sunt vândute la ambele reprezentații”.


De asemenea, s-a discutat mult despre spectacolul ”D-ale carnavalului”, care apare în programul teatrului în următorii patru ani, dar în fiecare an costă mai mult. Anul acesta a costat 80 de mii de lei, iar la anul va costa 92 de mii de lei.


De fiecare dată când se simțea încolțită, directoarea răspundea: ”Dar pe foștii manageri i-ați întrebat!?”


Mariana Ghițulescu a fost întrebată și despre un viitor spectacol, ”Fluturii sunt liberi”, unde directoarea are și un rol secundar, deși a asistat și la casting.

Declarațiile sunt preluate din ședința Comisiei de Cultură, difuzată de Gorj TV.

Vizualizări: 3,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: