Prefectul despre lucrările de pe Calea Eroilor: Și la comune găsești pavaje mai bine puse

Calea Eroilor, axa pe care sunt dispuse operele lui Constantin Brâncuși, nu prea reflectă măreția istorică și culturală a orașului, lucrările nefiind nici acum recepționate, iar rezultatul nu este cel așteptat.  Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a atras atenția asupra neajunsurilor majore care afectează atât vizitatorii cât și cetățenii. "Cred că și la nivelul comunelor găsești pavaje mai bine puse", a declarat el, subliniind că această situație nu este în concordanță cu statutul orașului.

Prefectul Iulian Popescu a subliniat că banii proveniți de la Ministerul Dezvoltării au fost irosiți și că lucrările nu corespund standardelor calității inițiale: "Cred că și la nivelul comunelor găsești pavaje mai bine puse. Nu putem să avem cele mai importante opere ale umanității, aici la Târgu Jiu, dar Calea Eroilor, pe care vizitatorii și cetățenii se deplasează, să arate atât de dezolant. Pe acest segment de drum din Calea Eroilor există atât de mari întârzieri și atât de multe deficiențe. Mă gândesc cu îngrijorare ce se va întâmpla pentru restul segmentelor de drum. Au fost irosiți bani, care au venit de la Ministerul Dezvoltării, și nu s-au făcut lucrări de calitatea solicitată și planificată inițial. Se vede că este o lucrare făcută de mântuială, dacă ar fi fost măcar rapid, ai fi zis că s-ar grăbit, dar ținând cont că s-a întârziat cu mulți ani față de termenul inițial, nici măcar grăbirea aceasta nu se poate justifica”. 


Iulian Popescu a insistat ca Primăria Municipiului Târgu Jiu să ofere detalii despre modul în care s-au cheltuit fondurile și să își asume responsabilitatea pentru situația actuală a Căii Eroilor. ”Primăria Municipiului Târgu Jiu trebuie să ofere toate aceste detalii, investiția a fost sub autoritatea lor, ei au primit bani de la Ministerul Dezvoltării și, de aici înainte, primăria a derulat contracte, a urmărit lucrarea, a controlat tot acest proces. Este principalul responsabil pentru situația actuală a Căii Eroilor. Ei nu pun suflet în ceea ce fac”, a declarat prefectul de Gorj, Iulian Popescu. 

Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: