Parcarea din zona Lainici, „blocată” de o pădure virgină

Lucrările la parcarea din zona Lainici nu pot demara din cauza unei păduri virgine. Reprezentanții Parcului Național Defileul Jiului încă nu le-au dat avizul celor de la Drumuri, astfel că lucrările bat pasul pe loc. În rest, în șantier, până la Petroșani, se lucrează, dau asigurări oficialii Secției de Drumuri Naționale.

Porțiunea de drum unde va fi amenajată parcarea, în apropierea Mânăstirii Lainici, va fi scoasă la licitație în curând. Mai este nevoie de acordul celor de la Parcul Național Defileul Jiului. „E vorba despre avizul Consiliului Științific de la Parcul Național Defileul Jiului. Dumnealor au venit cu un punct de vedere pertinent vizavi de o zonă cu pădure virgină, ca să folosesc expresia unui domn profesor, și a fost de acord ca pădurea virgină din zona respectivă să rămână netăiată. Ne bucurăm că sunt oameni care se interesează de păduri. Vom scoate la licitație această porțiune de drum. Până în toamnă se va circula de la Târgu Jiu la Petroșani-Hațeg-Simeria”, a anunțat Ion Tudor, șeful Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Gata după un deceniu de șantier!

În rest, se lucrează de zor pe șantier în Defileul Jiului. Până în toamnă, și această porțiune va fi gata. „Constructorul s-a mobilizat mai ales pe zona județului Hunedoara, acolo unde drumul era făcut cu dale de beton. Soluția tehnică a fost aprobată. Tehnicienii, inginerii, au avut ceva de lucru. Se lucrează la casete unde stratul trebuie consolidat. Se lucrează la drenuri. Apa trebuie scoasă de sub drum să nu mai avem situații neplăcute să se lase drumul. Lucrăm la rigole, șanțuri, relocarea fibrei optice, transmisiuni, și se montează elemente de siguranță”, a mai explicat Tudor.

Porțiunea de drum cuprinsă între Rovinari și Bumbești Jiu este deja gata. Lucrările la Drumul Național 66 au început în urmă cu aproape zece ani, mai multe firme începând şi ulterior abandonând lucrările de reabilitare, evident după ce încasau sume frumoase de bani.

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: