Parcările persoanelor cu handicap, ocupate de angajaţii CJ Gorj

Dacă eşti cetăţean respectă legea, dacă eşti vreun angajat al Consiliului Judeţean Gorj poţi face ce vrei, chiar şi să parchezi maşina de serviciu pe locul rezervat persoanelor cu handicap. Asta fac angajaţii Consiliului Judeţean Gorj, care ignoră cetăţenii care chiar au nevoie de aceste locuri.

Angajaţii Consiliului Judeţean ori au un mare handicap ori chiar nu ţin cont de lege şi nici nu le pasă de persoanele cu dizabilităţi care se deplasează cu vreo treabă pe la Prefectură sau pe la Consiliul Judeţean Gorj. Marţi după-amiază o maşină a Consiliului Judeţean Gorj era parcată chiar pe un astfel de loc, din cele două existente, special amenajate pentru persoanele cu handicap. Maşina marca Daewoo Nubira, cu numărul de înmatriculare GJ 07 CJG a stat parcată ore bune pe acest loc. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj admit faptul că şoferul nu a procedat corect, însă până la urmă este parcarea instituţiei. „Este maşina noastră într-adevăr, o conduce unul din şoferi, nu ştiu care, unii sunt în concediu, e una dintre maşinile pe care le trimitem în teren, este responsabilitatea şoferului pentru că a parcat pe acel loc. Este parcarea Consiliului, acuma că...era cineva cu căruciorul care nu avea? Dacă e maşina Consiliului imediat coboară şi o mută de acolo, dacă e vreo persoană cu handicap şi vrea să parcheze”, a spus Adina Andriţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

AMENDĂ

Reprezentanţii Poliţiei Locale Târgu Jiu spun că vor face verificări. ”În urmă cu câteva zile acolo au fost probleme cu o maşină defectată, dar până la urmă legea e lege. O să-l identificăm şi o să luăm măsuri. Vom vedea care este motivul pentru care a fost parcată acolo. Vom aplica o amendă care poate ajunge la cinci milioane de lei vechi, cu posibilitate de plată la jumătate în 24 de ore”, a declarat directorul Ion Tudor.

”Mai sunt cazuri în care anumite persoane sau anumite instituţii mai lasă maşinile pe locurile pentru persoanele cu handicap, dar sper să îi mai domolim”

Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: