Parcul Industrial Bumbeşti Jiu intră în renovare

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va avea mai mulţi bani pentru investiţii, după ce Consiliul Judeţean Gorj a majorat capitalul social cu suma de 80.000 de lei. În cadrul şedinţei de vineri, Ion Călinoiu a anunţat că în cel mult două săptămâni o să apară hotărârea de guvern prin care suprafaţa Parcului Industrial se va extinde cu 12 hectare. De doi ani s-au tot făcut astfel de anunţuri de către politicieni.

Consiliul Judeţean Gorj a majorat capitalul social al Parcului Industrial Bumbeşti Jiu cu două săptămâni înainte de extinderea cu cele 12 hectare care vor fi cedate de UM Sadu. Consilierii au aprobat o majorare în cuantum de 80.000 de lei. După efectuarea formalităţilor, Consiliul Judeţean va deţine 17.000 de acţiuni, cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.

Majorarea capitalului social s-a realizat la solicitarea conducerii Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, care are nevoie de bani pentru investiţii. „În ultima perioadă am făcut foarte multe lucrări de modernizare din fonduri proprii. Am solicitat bani de la Consiliul Judeţean pentru a continua modernizarea Parcului. Toate halele au nevoie de reparaţii. Ne-a venit în Parc o firmă din Italia care realizează centrale termice. Când au venit ploile, hala a fost afectată, firma a rămas în continuare, dar noi am promis că vom reface hidroizolaţia. Toate halele trebuie reparate, instalaţiile electrice interioare sunt deteriorate. În plus, în cazul în care în două săptămâni va ieşi hotărârea de Guvern pentru extinderea Parcului Industrial vom avea nevoie de fonduri pentru defrişarea terenurilor, pentru împrejmuire şi pentru a duce utilităţile până acolo”, a declarat Cristian Toader Pasti.

Investitorii din Asia şi-au luat tălpăşiţa

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu a pierdut investitorii din Asia care intenţionau să construiască o fabrică, unde se preconiza că vor fi asigurate sute de locuri de muncă. Investitorii au renunţat la discuţii din cauză că s-a întârziat transferul suprafeţei de aproximativ 12 hectare de la Uzina Mecanică Sadu, Parcul Industrial neavând teren pentru a le pune la dispoziţie. „Nu ştim de ce se întârzie cu hotărârea de Guvern prin care să se aprobe transferul întrucât şi Uzina Mecanică ar avea de câştigat prin ştergerea a 60% din datorii. Cu investitorii din Asia nu am mai reluat discuţiile pentru că nu aveam ce să le ofer, i-am amânat cât am putut. Oamenii nu au putut sta după noi, pentru că afacerile importante trebuie demarate repede. Investitori vor mai veni, dar important este să avem terenul”, a declarat Cristian Toader Pasti.

În momentul de faţă, Parcul Industrial Bumbeşti Jiu găzduieşte 10 firme. „Capacitatea maximă a Parcului Industrial este de 12 hale, însă 10 dintre ele sunt ocupate. În momentul de faţă, sunt asigurate aproximativ 400 de locuri de muncă”, a precizat Pasti.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: