Părinți revoltați, copii ținuți acasă

Zece copii de la Școala Generală din Novaci nu au fost, joi, la școală. Supărați că elevii au fost împărțiți în două grupe fără să se țină cont de vreun criteriu, părinții au decis să-i țină acasă până când, spun ei, cei 30 de copii din clasă vor fi redistribuiți corect în cele două grupe.

Este vorba de 30 de elevi din clasa a treia, care învață la Școala Generală din orașul Novaci. De la începutul școlii până miercuri, aceștia au fost împărțiți, în ordine alfabetică, în două grupe de câte 15 și au făcut ore cu același învățător, dar în două schimburi: dimineața și după-amiază.

De miercuri, părinții au fost anunțați că nu se va mai învăța la fel și că vor fi două grupe care vor avea învățători diferiți. De aici a pornit și nemulțumirea părinților. „Ce nu ni s-a părut nouă corect este că au împărțit în două grupe. Una de 20 de copii și una de 10. Cei 20 de copii vor învăța cu aceeași învățătoare pe care o au din grupa zero, iar ceilalți 10 vor învăța cu un alt domn învățător, care vine de la 60-70 de kilometri distanță. Nu avem nicio problemă că vine un alt învățător, dar noi suntem supărați pe modul în care s-a făcut această împărțire. Nici în ordine alfabetică, nici tragere la sorți, pur și simplu, pe pile și cunoștințe. Cei care au avut pile au rămas la doamna învățătoare, cei care nu au avut, sunt mutați în altă clasă, cu alt învățător. Noi, joi, cei 10 am refuzat să ducem copiii la școală”, a spus un părinte revoltat.

„Nu mi-am dus copilul la școală pentru că nu mi se pare corect cum s-a procedat. Până acum, copilul a învățat cu aceeași doamnă, de când a început școala. Au fost ore de dimineață și după-amiază și acum, din senin, ne-am trezit cu o altă bulibășeală. Nimeni nu ne spune cum au fost selectați copiii, nimeni nu știe, nimeni nu explică. Noi am cerut să se facă repartizarea nouă în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți, ca să fim împăcați cu gândul”, a spus tatăl unui elev.

Oficialii școlii nu au făcut vreo declarație. Luni, după-amiază, părinții au fost convocați la o ședință cu reprezentanții unității de învățământ și li s-a promis că se va discuta nemulțumirea lor și se va căuta o soluție care să împace pe toată lumea.

De asemenea, părinții s-au plâns de această situație și la Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: