Părinţii de la Şcoala 7 nu mai cred în promisiunile politicienilor

Decizia de acum câţiva ani a Inspectoratului Şcolar de a comasa câteva unităţi şcolare, inclusiv deja fosta şcoală 7, de la Vădeni, cu şcoala 2, de la CAM, rămâne neschimbată, în ciuda protestelor făcute de părinţii elevilor de aici şi de promisiunile pe care aceştia le-au primit de la mai-marii zilei cum că nemulţumirea lor se va rezolva.

Oamenii încep însă să îşi cam ia gândul la promisiunile pe care le-au primit după septembrie 2010, când au boicotat începerea anului şcolar printr-un miting în curtea fostei şcoli. Dascăli de aici au protestat şi ei, dar degeaba.

În pragul unei noi campanii electorale, părinţii de la fosta şcoală 7 îşi aduc aminte cu zâmbetul pe buze şi cu amărăciune în suflet că la începutul verii, tot în campanie electorală, dar la alegerile locale, chiar în ziua votării, actualul premier venea la Târgu Jiu şi declara că va salva unitatea de învăţământ, mai ales că aici a votat el pentru prima dată după ce a devenit gorjean, iar asta i-a adus noroc. “Îmi cer scuze, nu am vrut să intru că astăzi e secţie de vot, dar ştiţi că în rest am intrat la dumneavoastră. Cu primar şi cu deputat, pentru că eu sunt deputatul dumneavoastră, de mâine încolo vorbim tot ce e de făcut. Aici am votat la parlamentare. Atunci mi-a purtat noroc, din moment ce m-au ales deputat, înseamnă că mi-a purtat noroc. Aţi văzut, am mai redeschis nişte spitale, mai redeschidem nişte şcoli, încet-încet, că a fost mai uşor să le închidă decât ne e nouă să le redeschidem. Am reţinut solicitarea”, declara Ponta pe 10 iunie, la Târgu-Jiu, ca răspuns la rugăminţile pe care le-a primit de la dascăli pentru a redeschide şcoala.

De altfel, încă din februarie părinţii i-au scris lui Ponta, precizându-i că şcoala se află în colegiul său electoral, cerându-i să îi ajute în demersul lor, aceştia spunând că nu au primit nici un alt răspuns în afară de declaraţia pe care premierul a făcut-o în luna iunie când a venit la secţia de votare amenajată în spaţiul fostei unităţi de învăţământ de la Vădeni. Părinţii au făcut adrese şi către autorităţile locale, însă au fost pasaţi la Inspectoratul Şcolar, cel care dă „avizul conform” pentru funcţionarea reţelei şcolare, iar de aici încolo au convingerea că, odată cu trecerea alegerilor de luna viitoare, problema lor nu va mai interesa pe nimeni, iar şcoala va rămâne fără personalitate juridică pentru totdeauna.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: