Parkour, sportul care a cucerit un elev din Motru

Un tânăr în vârstă de 17 ani din municipiul Motru spune că niciun obstacol nu-i stă în cale. Răzvan Gheorghe este practicant de parkour, un sport relativ nou care se concentrează pe mişcarea neîntreruptă înainte, peste, pe sub, în jurul şi prin obstacole care pot fi atât naturale, cât şi artificiale. Iubeşte atât de mult această disciplină sportivă, încât îndeamnă tinerii să o practice. Tânărul motrean crede despre parkour că nu este promovat pe cât ar trebui.

Răzvan Gheorghe este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Motru. Aproape în fiecare zi practică sportul său preferat: parkour. Şi asta încă de acum 6 ani. A învăţat repede tehnica de la alţi prieteni de-ai săi şi de atunci niciun obstacol, de orice natură, nu-i stă în cale. Sare peste băncile din parcuri, escaladează zidurile clădirilor dezafectate, trece peste mesele de ping-pong, s-a căţărat chiar şi pe corpurile stadionului municipal, dar şi pe garaje.
Practicanţii acestei discipline consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate, cât şi unul de depăşire a limitărilor autoinduse. "Este un fel de disciplină fizică, mai mult considerată artă. Am început mai mult dintr-o joacă. Îmi plăcea să mă caţăr, să mă dau peste cap. Practic acest sport de 4 ori pe săptămână, nu am timp în fiecare zi. Îmi place libertatea de mişcare, poţi să faci orice. În Motru mai suntem câţiva care practică parkour", a explicat Răzvan Gheorghe.
Tânărul şi-a filmat câteva din acţiunile sale de traceur, aşa cum se numeşte cel care practică acest sport, imagini care pot fi vizualizate pe contul său de youtube. Prin practicarea acestui sport Răzvan se alege mai mereu cu câte o julitură însă acest aspect nu îl descurajează. "Mă antrenez în cam tot oraşul sau la periferie, unde erau uzinele. O singură dată mi-am spart capul, acum 4-5 ani. A fost vina mea. N-am fost atent. Am sărit peste un gard cu un ghiozdan în spate şi mi s-a agăţat ghiozdanul în gard. Problema a fost că aveam cărţi în el. Ieşisem de la şcoală. Cred că tinerii ar trebui să practice acest sport. Se poate învăţa repede. Îţi trebuie doar curaj", a mai spus Răzvan Gheorghe.
După ce va finaliza studiile liceale, Răzvan vrea să urmeze o facultate din Timişoara unde şi-a propus să studieze automatică şi calculatoare. Tânărul spune că va practica şi acolo Parkour, cât timpul îi va permite.

Vizualizări: 4,791

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: