Sportivii gorjeni au fost premiați. Ce vor face cu banii!

Cei 22 de sportivi gorjeni care au obţinut medalii la competiţiile internaţionale şi naţionale au fost premiaţi de către Consiliul Judeţean. Au fost premiaţi sportivi care au obţinut performanţe la atletism, box, lupte, dar şi echipa republicană de fotbal care a obţinut Cupa României. De asemenea, a fost premiată şi o gimnastă, Denisa Golgotă, care a obţinut medalii la campionatele europene de la Berna.

Sportivii gorjeni, care sunt campioni naționali sau au obţinut medalii la competiţiile naționale și internaţionale, au primit câte un premiu în bani de la Consiliul Județean. O mie de lei cei care au medalii la competiții internaționale, 600 campionii naționali și 300 cei care au luat medalii la campionatele naţionale Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, speră ca şi anul viitor să aibă ocazia să-i premieze pe sportivi. „Aveam la dispoziţie un fond de premiere şi am luat decizia de a premia sportivii care au avut rezultate la competiţiile internaţionale şi naţionale, pe toate ramurile sportive, atletism, box. De asemenea, am premiat echipa republicană a Clubului Sportiv „Pandurii Târgu Jiu”, care a câştigat Cupa României. Nu în ultimul rând, am premiat o viitoare olimpică, din Alimpeşti, care a câştigat medalia de aur, argint şi bronz la campionatele europene de juniori „Berna 2016”. Din câte am înţeles, este inclusă în lotul olimpic pentru 2020. Sper s-o vedem la Tokio şi s-o premiem şi în anul 2020”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Banii îi folosesc pentru a merge la alte competiții

Andrei Garcea, unul dintre sportivii premiaţi pentru rezultatele obţinute la atletism, s-a declarat mulţumit de faptul că autorităţile judeţului i-au apreciat performanţele. „E foarte bine că după un an de muncă foarte greu, ni se apreciază şi nouă munca. Voi avea grijă de aceşti bani, îi voi strânge şi îi voi folosi când am nevoie de ei. Pentru anul viitor îmi doresc din nou medalii la Campionatul European. Acest premiu ne stimulează şi mai mult”, a declarat Adrian Garcea, atlet.

Andreea Pâşcu, o altă sportivă cu rezultate importante atât în România cât şi în competiţiile internaţionale, a fost şi ea premiată de Consiliul Judeţean Gorj. „Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru acest premiu. În sfârşit, adunăm şi noi roadele muncii noastre. Am depus eforturi anul acesta ca să putem face ceva. Pentru anul viitor îmi doresc să obţinem rezultate mai bune decât anul acesta şi să iau o medalie la Campionatul European de Tineret la proba de 10.000 de metri”, a spus Andreea Pâşcu.

Şi gimnasta din Alimpeşti speră la tot mai multe medalii în anul viitor. „Am fost premiată pentru Campionatele Europene de la Berna, am luat premiul I la sol, premiul II la sărituri şi premiul III cu echipa. A fost destul de greu, dar când îţi place ceva reuşeşti. Anul viitor îmi doresc să obţin din nou medalii importante”, a declarat Denisa Golgotă. La doar 14 ani, Denisa Golgotă se pregăteşte la CNS „Cetate Deva”, fiind selecţionată şi în lotul naţional al seniorilor. Gimnasta se pregăteşte acum pentru Campionatul Mondial din 2020 care se va desfăşura în Japonia.

Galerie foto



Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: