Parlamentar de Gorj: Salariul minim este extrem de mic. Nu m-aș descurca

Parlamentarii nu ar fi în stare să se descurce cu salariul minim pe economie, de 2.300 de lei brut pe lună. O recunosc chiar ei, fie că este vorba despre aleșii puterii sau de cei din opoziție.

Senatorul PNL de Gorj, Ion Iordache, susține că salariul minim este „extrem de mic”, însă spune că sunt angajați care se mulțumesc cu această leafă. În mână, un angajat plătit cu salariul minim primește mai puțin de 1.400 de lei.

„Eu nu m-aș descurca în niciun caz. Din punctul meu de vedere, este extrem de mic și acum depinde și de ce își dorește fiecare om. Sunt oameni care se mulțumesc cu acest salariu, deși au posibilitatea să lucreze mai mult și să aibă salariul mai mare”, a spus senatorul Iordache, om de afaceri, întrebat de un reporter cum s-ar descurca dacă ar avea salariul minim pe economie.

Recent, ministrul Muncii, Raluca Turcan, declara că în sectorul privat există 1,4 milioane de angajați plătiți cu salariul minim care trăiesc în condiții aproape identice cu persoane ce sunt „dependente de ajutorul social”.

Un parlamentar are salariul de cel puțin nouă ori mai mare decât minimul pe economie.

Vizualizări: 3,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: