Parlamentarii de Gorj au mutat Oltenia în nord-vestul României

Mai mulţi actuali şi foşti parlamentari de Gorj din mandatul trecut au semnat o iniţiativă legislativă pentru declararea zilei de 21 martie drept Ziua Olteniei, arată site-ul cursdeguvernare.ro. Printre cei 27 de semnatari sunt Mihai Weber, Camelia Khraibani şi Scarlat Iriza. În expunerea de motive semnată de aceştia se arată că Oltenia este în „nord-vestul României”!

Iniţiativa legislativă a trecut de Senat şi este acum în comisia de cultură a Camerei Deputaţilor. Guvernul Cioloş a dat la vremea respectivă aviz negativ, ca urmare a faptului că argumentaţia iniţiatorilor a fost considerată "vagă". Mai exact, în expunerea de motive se arată că ziua de 21 martie 1821 este cea în care Tudor Vladimirescu a intrat în Bucureşti, cu o pâine în mână, trecând Podul Calicilor, după un marş pornit cu câteva zile înainte de la Ţânţăreni.

Suplimentar, guvernul Cioloş a mai obiectat că, din propunerea legislativă, ”nu reiese care sunt autoritățile care au obligația de a sprijini material sau logistic organizarea și desfășurarea evenimentului propus”, și că inițiatorii încalcă dispozițiile constituționale potrivit cărora ”nicio cheltuială bugetară nu poat fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare”. (A.A.)

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: