Parlamentarii de Gorj: cinci PSD, unul PNL, unul ALDE!

PSD Gorj are cinci parlamentari, PNL unul și ALDE unul. Rezultatele sunt oficiale, iar rezultatul în Gorj este neaşteptat. Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care aminteşte că toți parlamentari au fost sau sunt la PSD. Ceea ce este adevărat. Liberalul Dan Vîlceanu a fost până acum câţiva ani liderul tinerilor din PSD Gorj, iar Iriza de la ALDE a fost ales în 2012 din partea social-democraţilor.
Rezultatele oficiale ale BEC au fost date publicităţii, mandatele putând fi acum distribuite partidelor, în funcţie de numărul de voturi. În Gorj, rezultatul este neaşteptat. PSD are un senator şi patru deputaţi, PNL un deputat şi ALDE un senator. Parlamentarii de Gorj în perioada 2016-2020 sunt Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza (Senat) și Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru, Elvira Șarapatin și Dan Vîlceanu (Camera Deputaților). Noi în Parlament sunt Florin Cârciumaru, Alin Văcaru și Elvira Șarapatin de la PSD și Dan Vîlceanu de la PNL.
Șarapatin nu știa încă, oficial, atunci când a fost sunată de jurnaliști, dar crede că se repară o nedreptate. „Nu știu nimic nominal. Unde scrie? S-a reparat o nedreptate pentru că eram pe loc eligibil și am fost dată la o parte“, a declarat Elvira Șarapatin, șefa organizației de femei a PSD Gorj.
O reacție a avut și Victor Ponta, care a mai obținut un mandat de deputat, deși a făcut doar două zile de campanie electorală. El spune că toți cei șapte au fost sau sunt la PSD. „Au fost repartizate mandatele câștigate în județul Gorj la alegerile din 11 Decembrie - PSD a obținut un mandat de senator (din cele 2) și 4 de deputat (din 5). În condițiile dificile, în care alți doi colegi ai noștri au candidat ca şi independenți! Iar celelalte două mandate au mers la Scarlat Iriza (fost deputat PSD acum la ALDE) și Dan Vrânceanu (fost președinte TSD acum la PNL)! (n.r. - Dan Vîlceanu)“, a scris acesta.
MAJORITATE
Biroul Electoral Central a anunţat câte mandate are fiecare partid, în urma redistribuirii. La Camera Deputaţilor: PSD- 154, PNL-69, USR-30, ALDE-20, UDMR-21, PMP-18, Minorități-17. La Senat: PSD-67, PNL-30, USR-13, ALDE-9, UDMR-9, PMP-8. PSD mai are nevoie de 11 mandate pentru a face majoritate în Camera Deputaților și 2 la Senat, dar va face fără probleme cu ALDE.

Vizualizări: 2,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: