Parlamentarii de Gorj, convocaţi de prefect la masa dialogului

Prefectul Claudiu Teodorescu intenţionează să-i invite pe toţi parlamentarii de Gorj la masa dialogului, indiferent de culoarea politică, pentru a pune umărul la rezolvarea problemelor importante ale judeţului. La întâlnire vor fi prezenţi şi şefii instituţiilor deconcentrate, care vor prezenta propuneri legislative în vederea eficientizării activităţii lor. Senatorii şi deputaţii de Gorj văd cu ochi buni această întâlnire şi promit că vor milita pentru ca propunerile directorilor să fie aprobate. Ba mai mult, unii consideră că până acum comunicarea dintre parlamentari şi şefii judeţului a fost inexistentă. 

Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj, intenţionează să-i invite pe toţi parlamentarii judeţului la masa dialogului săptămâna viitoare. Acesta consideră că este normal ca fiecare senator sau deputat, indiferent de culoarea politică, să-şi dea mâna pentru a putea rezolva problemele cetăţenilor care i-au ales. Ba mai mult, spune că la întâlnire vor participa şi şefii instituţiilor deconcentrate. „Vom organiza o întâlnire cu parlamentarii de Gorj în perioada imediat următoare. La întâlnire vor participa şi reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate. Deja am solicitat directorilor să vină cu propuneri legislative pentru eficientizarea activităţii lor”, a declarat Claudiu Teodorescu.

De acord

Parlamentarii de Gorj văd iniţiativa prefectului ca fiind de bun augur şi spun că nu vor lipsi de la întâlnire. „Dialogul este unul din mijloacele prin care pot fi realizate lucruri bune în teritoriu. O astfel de întâlnire nu poate fi decât binevenită. Numai la masa dialogului se vor putea rezolva anumite probleme ale judeţului. Bineînţeles că voi veni cu drag la această întâlnire”, a precizat Toni Greblă, senator PSD. La rândul său, Ion Cupă, deputat PDL, promite că-i va sprijini pe şefii instituţiilor deconcentrate pentru ca propunerile lor să fie aprobate. „Faptul că ne vom aşeza la masa dialogului, indiferent de culoarea politică, este un lucru bun întrucât fiecare dintre noi îşi poate spune punctul de vedere. Cu siguranţă, şefii instituţiilor deconcentrate vor găsi întotdeauna în mine un sprijin, mai ales pentru că ştiu foarte amănunţit problemele cu care se confruntă datorită funcţiei pe care am ocupat-o înainte a devenit deputat”, spune Ion Cupă.

Forţe unite pentru rezultat

Niculina Mocioi, deputat PP-DD, consideră că trebuie să existe în permanenţă o colaborare între parlamentari şi administraţie. Ba mai mult, spune că în primele două luni de mandat comunicarea dintre şefii judeţului şi parlamentari a fost aproape inexistentă. „Este o ideea foarte bună de a ne uni eforturile ca să rezolvăm problemele judeţului. Între parlamentari şi administraţie trebuie să existe o permanentă colaborare. În primele două luni de mandat comunicarea dintre Prefectură şi parlamentari a fost inexistentă. Opoziţia nu a fost niciodată consultată în vreo problemă şi nici nu i s-a cerut ajutorul. Nu acelaşi lucru putem spune despre primari. Oamenii ne cer sprijinul, iar parlamentarii de Gorj trebuie să lupte împreună pentru a aduce bani la comune. Sunt investiţii în derulare, iar fondurile nu sunt niciodată suficiente. Dacă ne unim eforturile vedem şi rezultatele”, spune Niculina Mocioi.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: