Parlamentarii, împotriva subvenţionării căldurii din Craiova prin CE Oltenia

Premierul Victor Ponta vrea ca termoficarea Craiovei să fie integrată în Complexul Energetic Oltenia, în ciuda faptului că trebuie cheltuite aproximativ 390 de milioane de euro pentru retehnologizarea sistemului. Parlamentarii gorjeni consideră că printr-o astfel de măsură s-ar bloca investiţiile deja programate ale Complexului Energetic Oltenia. Severus Militaru spune că Ponta are o obligaţie faţă de Olguţa Vasilescu, primăriţa Craiovei, iar Dan Ilie Morega crede că prin preluarea termoficării se va atârna încă o piatră de “gâtul” CEO.

Victor Ponta susţine integrarea în Complexul Energetic Oltenia a termoficării din Craiova, în condiţiile în care acest sistem care are nevoie de 390 de milioane de euro pentru retehnologizare, bani pe care ar trebui să îi asigure compania de stat. Ideea premierului este însă criticată de către parlamentarii gorjeni.

Severus Militaru, deputat PD-L, consideră că o astfel de măsură ar încurca lucrurile atât la Gorj, cât şi la Dolj. Ba mai mult, acesta spune că Ponta încearcă în acest mod să se achite de o obligaţie faţă de Olguţa Vasilescu, primăriţa Craiovei. “Victor Ponta are o obligaţie faţă de primăriţa Craiovei, însă preluarea termoficării de către Complexul Energetic Oltenia va încurca treburile şi la Dolj, şi la Gorj. De fapt, încurcarea lucrurilor e ceva tipic Guvernului USL. CEO are deja programate investiţii pentru realizarea condiţiilor de mediu în vederea funcţionării capacităţilor de la termocentrale şi investiţii în utilajele miniere care sunt învechite. În condiţiile în care vor fi folosite 390 de milioane de euro pentru retehnologizarea sistemului de termificare al Craiovei, va fi grevat bugetul complexului”, a declarat Severus Militaru.

Morega: Vom distruge CE Oltenia

De aceeaşi părere este şi deputatul Dan Ilie Morega, care consideră preluarea sistemului de termoficare încă o piatră atârnată de “gâtul” CEO. “Ca să-l completez pe Ponta, de ce nu preluăm toate termoficările din ţară cu pierderile lor cu tot? În acest fel am fi siguri că vom distruge CE Oltenia. Integrarea sistemului de termoficare ar reprezenta încă o piatră atârnată de gâtul CEO, aşa cum a fost şi fostul Complex Energetic de la Isalniţa. Am spus şi la vremea respectivă şi repet şi acum că din structura CEO trebuiau să facă parte decât cele două termocentrale Turceni şi Rovinari şi SNLO”, a declarat Dan Ilie Morega.

NO COMMENT LA PSD

Pesediştii sunt conştienţi de faptul că o astfel de măsură ar fi în dezavantajul Complexului Energetic Oltenia, însă se abţin de la comentarii pentru a nu se pune rău cu şeful partidului. Aceştia motivează că nu cunosc declaraţia lui Victor Ponta, deşi a apărut atât în presa naţională, cât şi în presa locală. “Nu ştiu în ce context a declarat domnul Victor Ponta că termoficarea din Craiova va fi preluată de către CE Oltenia. Nu cunosc lucrurile şi nu mă pot pronunţa”, a declarat Vasile Popeangă, deputat PSD. Tot străină de interesele locale pare să fie şi Camelia Khraibani, candidatul USL pe Colegiul 4. “Nu sunt la curent cu declaraţia domnului Victor Ponta şi ca atare nu o pot comenta”, a declarat Camelia Khraibani.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: