Parlamentarii renunţă la super-imunitate

Vicepreședintele senatorilor juriști, Toni Greblă (PSD), a cerut luni în ședința reunită a comisiilor juridice renunțarea la amendamentele din statutul aleșilor care fac referire la imunitate deoarece sunt "inutile și au rolul de a inflama opinia publică".

„Pe partea legată de imunitate, textele care se propun a fi amendate sunt perfect inutile pentru că această procedură este reglementată în primul rând în Constituție, nu avem nici ce adăuga, nici ce anula. Decât să dăm naștere la atâtea discuții și să fie afectată imaginea Parlamentului pe nedrept, eu vă propun că e mai înțelept să eliminăm toate aceste amendamente pentru că oricum va trebui să reluăm acest capitol odată cu modificarea Constituției. Vă propun să eliminăm amendamentele de la articolele 21-24 (care fac referire la imunitatea parlamentară, n.red.)", a declarat Greblă.

Fostul președinte al senatorilor juriști a mai precizat că propunerea de schimbare a statutului parlamentarilor conține mai multe "modificări inutile care au rolul de a inflama opinia publică". Cererea de reţinere, arestare sau percheziţie a parlamentarilor trebuie să conţină probele pe care se întemeiază cererea Parchetului, se arată în proiectul de modificare a statutului aleșilor. (A.A.)

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: