Participare numeroasă la festivalul-concurs „Les Amis Francophones”

Circa 80 de elevi, dar și 30 de cadre didactice din Gorj au luat parte duminică, 19 martie, la Festivalul-concurs de interpretare „Les Amis Francophones”, eveniment ce s-a desfășurat la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Cei mai buni elevi au primit cărți în limba franceză, dar și mici recompense în bani din partea organizatorilor. 

Festivalul-concurs „Les Amis Francophones” a fost organizat de Asociația Profesorilor de Limba Franceză din Gorj, în colaborare cu Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” și Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu. Invitat de onoare a fost Fabrice Tondeur, profesor de sport aflat în cadrul unui proiect Erasmus la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu. Tinerii participanți „s-au duelat” în interpretări în limba franceză. „Este un festival-concurs de interpretare în limba franceză pe trei secțiuni: cântec, poezie și teatru, pe nivel gimnazial și liceal”, a explicat Adriana Gheban, profesor de limba franceză la Colegiul „Ion Mincu”.

Premii

Profesorul Ștefania Pană, reprezentant al Asociației Internaționale Kiwanis, a oferit premii în cărți tuturor elevilor câștigători. Și dascălii participanți au primit diplome de participare din partea organizatorilor. La final a fost organizată o tombolă în urma căreia au primit cadouri 12 elevi dintre participanți. Juriul a fost format din profesorul de limba franceză Alina Anghelescu de la Colegiul Național „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, profesorul de muzică Ionuț Popescu, director adjunct la Palatul Copiilor, inspectorul de specialitate Gabriel Popescu de la ISJ Gorj, actorul George Drăghescu de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” și profesorul Fabrice Tondeur, invitatul de onoare.

Galerie foto


Vizualizări: 606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: