Partida Romilor din Gorj testează seriozitatea PSD

Romii testează sâmbătă seriozitatea celor de la PSD, cu care au avut un acord la alegerile locale și parlamentare. Pentru că romii din Gorj au votat cu Partidul Social Democrat, acum au și ei nevoie de sprijinul celor pe care i-au trimis la primării, la Consiliul Județean sau în parlament. Sâmbătă, organizația  Partida Romilor “Pro-Europa” , filiala Gorj, reprezentată de Nelu Pavel va prezenta  la Casa de Cultură a Sindicatelor bilanțul activității pe 2013, dar și prognoza situației romilor 2014-2020.

Şedința va începe la ora 13 și printre invitați se numără Nicolae Păun - deputat, Vasile Daniel - președintele Agenției Naționale pentru Romi, Iulian Paraschis - președintele Organizației de Tineret și Cătălin Manea secretarul APRPE. Vor participa de asemenea liderii romi din regiunea Sud-Vest Oltenia , Denisa Pavel de la  Fundația Pentru Tineret "DEL", Ciulei Marcel de la Organizația "Ghilaso Romano" dar și Sorinel Bratu de la Organizația Romi în Europa.

„Toată ţigănimea a votat cu PSD”

Nu vor lipsi primarul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, Președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu, prefectul de Gorj Claudiu Teodorescu, parlamentarii de Gorj și primarii PSD, precum și membrii acestei formațiuni politice.

Nelu Pavel explică de ce au fost invitați să participe la această ședință de lucru a Partidei Romilor numai cei de la Partidul Social Democrat. „O să facem bilanțul organizației Partidei Romilor pe 2013, o să vorbim și despre punctele slabe ale comunității de rromi din Gorj și ce va fi pe viitor pentru comunitățile din județ. Am invitat pe cei de la PSD, pentru că noi am avut un acord cu ei, am fost serioși și vrem acum să vedem și punctul de vedere al dânșilor. Noi am avut un acord scris cu PSD, că îi sprijinim în campanile electorale locale, parlamentare și noi am fost serioși. Noi am îndeplinit toate obligațiile pe care ni le-am asumat le-am respectat.  Noi i-am susținut să câștige alegerile la Gorj la toate alegerile. Toată țigănimea din Gorj a votat cu PSD și la locale, și la parlamentare. Noi am contribuit ca să câștige alegerile”, a declarat Nelu Pavel.

Romii află sâmbătă dacă PSD le este aproape

Nelu Pavel susține că în urma aceste ședințe romii își dau seama dacă cei de la PSD, pe care i-au ajutat, le sunt aproape și vor lua decizia dacă pe viitor mai sunt parteneri sau nu. „Vrem și noi să ne răspundă cu seriozitate. Să ne ajute cu mediatorii, cu experții, să atragem fonduri pentru comunitățile de rromi. Atunci când oamenii sunt serioși și promit ceva trebuie să se țină de cuvânt. Ne bazăm pe prezența dumnealor, dacă nu, cu aceeași monedă o să le plătim și noi. Dacă nu vor veni o să luăm o decizie cu toți liderii. Noi am crezut într-o viață mai bună, un viitor mai sigur, pentru că asta ni s-a promis. Mai au timp să se țină de promisiune, timpul nu a trecut și eu cred de cuviință că la această întrunire trebuie să le amintim că noi am fost partenerii lor  și vrem să vedem dacă ne mai consideră parteneri”, a mai spus Pavel.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: