Partidele din Gorj, rău-platnice

Partidele politice din Gorj sunt rău-platnice, deși beneficiază de sedii pentru care plătesc chirii modice. Multe dintre ele au procese pe rol fie pentru neplata chiriei, fie pentru că au datorii la energie electrică, telefonie și utilități.

Astfel, Partidul România Mare a fost dat în judecată de RCS-RDS, pentru că nu și-a plătit internetul. Nici nu prea este clar cine mai este șef pe la PRM, partidul rupându-se în două încă înainte de decesul lui Corneliu Vadim Tudor.

Rău-platnic este și Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat Gorj, dar în judecată de Edilitara pentru plata chiriei. Dosarul este în fază de executare silită. PNȚCD Gorj nu și-a mai plătit chiria din 2014, deși suma este infimă pentru un sediu ultracentral. „Obligă pârâtul să plătească în favoarea reclamantei suma de 8808 lei, chirie restantă pentru perioada aprilie 2014- martie 2016, suma de 8357,94 lei, penalităţi de întârziere, precum şi suma de 963 lei, cheltuieli de judecată. Cu apel, în termen de 30 zile de la comunicare”, au stabilit judecătorii.

Edilitara a mai dat în judecată un partid de buzunar care refuză să achite chiria pe sediu: Partidul Socialist Român, care nu a mai plătit chiria din 2013, deși este vorba de câteva sute de lei pe an.

Și Partidul Conservator a fost la un moment dat în judecată de Polaris, pentru neplata facturilor, dar cererea de chemare în judecată a fost anulată de instanță, probabil pentru că partidul nu mai există. Rău-platnic este și fostul senator Dian Popescu, dat în judecată de Primăria Tismana pentru că nu a plătit chiria pentru cabinetul parlamentar.

În timp ce unii își bat joc de sediile primite cu ani în urmă, partidele politice înființate în ultimii ani nu au parte de spații de la primărie în zone centrale, iar unele deloc. (R.S.)

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: