Partidele îşi fac listele! Militaru vrea un nou mandat!

Președintele PNL Motru, Severus Militaru, vrea să fie din nou parlamentar. Militaru spune că a avut discuții, de principiu, cu liderii PNL Gorj despre o posibilă candidatură a sa la alegerile parlamentare din această iarnă dar că "decizia o va lua activul de partid". Prima listă trebuie să ajungă la Bucureşti până pe 20 august. Şi la celelalte partide e bătălie pe locurile eligibile pentru că de data aceasta vor fi doar şapte posturi, iar în acest moment sunt 11 parlamentari la nivelul judeţului.

Severus Militaru a fost deputat în perioada 2008-2012 iar acum își dorește din nou să obțină un astfel de post în Parlamentul Românei. "Da, îmi doresc, dar până la a se concretiza ceva mai este. Sunt discuțile care se vor purta în partid. Partidul este cel care va trebui să spună cine este pe listă. Am avut discuții cu conducerea partidului numai că nu contează discuțiile cu conducerea partidului, contează ce spune activul de partid. Va fi o întâlnire cu primarii, ei sunt cei care au un cuvânt important, au posibilitatea să-și aducă voturi", a declarat Severus Militaru.

Militaru a mai spus și că la nivel național liderii PNL au stabilit ca o primă listă ar trebui înaintată undeva între 15-20 august.

Dintre liberali, mai vor în Parlament Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, Tudor Barbu, actual senator, şi Marcel Rornanescu, actualmente consilier local la Târgu Jiu.

Partidele mimează consultări cu activul

Chiar dacă listele sunt aproape gata, Vîlceanu pe primul loc, Militaru pe doi, la deputaţi, iar Barbu pe primul loc la Senat, liberalii susţin că aşteaptă intenţii de candidatură de la membrii de partid. "Partidul Național Liberal așteaptă propuneri din partea colegilor care își manifestă intenția de a se afla pe această listă după care lista respectivă va fi dezbătută în Biroul Politic Județean al PNL. Sunt persoane care și-au manifestat această intenție în spațiul public, nu și la partid", a explicat Denisa Șuță, vicepreședinte al PNL Gorj.

Şi celelalte partide mimează consultări cu activul, cei care aduc voturi. Pesediştii susţin şi ei că vor stabili candidaţii în interiorul partidului, dar anunţă deja cine deschide listele la Senat şi Camera Deputaţilor, Ion Călinoiu, respectiv Victor Ponta. Discuţii în partid anunţă şi ALDE. Dian Popescu şi Scarlat Iriza se bat pentru un loc eligibil, singurul pe care ALDE l-ar putea avea. "Nu am stabilit încă dar cred că este posibil ca domnul Dian Popescu, domnul Scarlat Iriza, domnul Marius Borcan. Este și în funcție și de fiecare, de cei care vor dori să-și depună candidaturile. Organziația ALDE Gorj va veni cu propuneri și decizia finală se va lua la București", a explicat Ninel Muja, vicepreședinte ALDE Gorj. 

    

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: