Partidul lui Băsescu creşte în sondajele lui Morega

Un nou sondaj a fost lansat de către Dan Ilie Morega, în cadrul unei conferinţe de presă. Morega susţine că Florin Cârciumaru şi PSD sunt în scădere faţă de toamna anului trecut. Sondajul arată o creştere a partidelor mici, cel bun rezultat fiind obţinut de partidul lui Traian Băsescu. În momentul de faţă, Mişcarea Populară ar obţine în Târgu Jiu aproximativ 10% din voturi.

Dan Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, susţine că sondajul a fost efectuat în perioada 24-28 februarie, pe un eşantion de 800 de persoane. Doar aproximativ 45% dintre cei intervievaţi s-au declarat mulţumiţi şi foarte mulţumiţi de activitatea primarului Florin Cârciumaru. Morega spune că rezultatul este în scădere faţă de toamna trecută, când Cârciumaru a obţinut 52%. „Am organizat un sondaj numai cu două întrebări. La întrebarea „Cât de mulţumit/mulţumită sunteţi de activitatea actualului primar PSD, Florin Cârciumaru?”, răspunsurile au fost: Foarte Mult- 20,7%; Mult- 24,7%. Deci practic intenţia de vot este de 45,2% a scăzut de la 52%, cât era în septembrie. „Puţin” au răspuns 17,1%; Foarte Puţin- 9,6% , iar „Deloc”- 20%, din analiză a reieşit că aici sunt tinerii şi cei care nu au locuri de muncă. În categoria celor care au răspuns „Foarte mult” şi „Mult” au fost pensionarii şi asistaţii social”, a declarat Dan Ilie Morega.

Acesta susţine că, la nivelul municipiului Târgu Jiu, partidul lui Traian Băsescu este în creştere. „În ceea ce priveşte partidele politice, a fost o surpriză să observăm că cresc partidele mici şi scade PSD, faţă de sondajul efectuat în luna septembrie. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Local Târgu Jiu, cu ce partid aţi vota?” au răspuns: Mişcarea Populară- 9,8%, cu tendinţă de creştere; Partidul România Unită- 4,1%; ALDE- 3,2%; UNPR- 3,9%; PSD- 33,4%; PNL- 28,3%; PSRO- 1,8%; Partidul Demnităţii şi Identităţii Naţionale- 1,4%; PRM- 3,6%, dacă ar avea o locomotivă intră în Consiliul Judeţean”, a precizat Morega. 

Vizualizări: 977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: