Ce face UM Sadu cu 4 milioane de euro? Director: “Ar fi o premieră”

Directorul Uzinei Mecanice Sadu, Constantin Tănăsoiu, a făcut precizări legate de finanțarea de care beneficiază societatea din Bumbești Jiu de la Ministerul Apărării Naționale. Este vorba de alocarea a 21.225.000 lei pentru investiții. “Vrem să retehnologizăm puțin fluxul tehnologic, linia NATO, linia clasică, avem mai multe în plan”, a spus Tănăsoiu.

În mediul politic există dispute între PSD și PNL, liberalii susținând că uzina nu a primit nicio finanțare. “Banii nu trec pe la noi, dar avem alocată suma, avem metodologia, facem licitațiile, important este să finalizăm recepția până pe 15 decembrie”, a explicat directorul UM Sadu.

Tănăsoiu a spus că este cea mai mare investiție făcută în ultimii 30 de ani, care va duce la o creștere a productivității, care într-un an - doi s-ar putea reflecta și într-o creștere a salariilor. “Acum lucrăm cu utilaje vechi de 70-80 de ani. Ar fi o premieră această investiție, dacă o să o ducem la bun sfârșit. Acem planuri și pentru anul viitor, când am dori o finanțare de 90 de milioane de lei pentru o linie tehnologică nouă”, a spus Tănăsoiu.

Uzina Mecanică Sadu produce muniție de război. Circa 90% din producție merge la export. Uzina are peste 800 de angajați.

Vizualizări: 2,379

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: